Hlavní obsah

Barcelona remizovala v Gijónu a ukončila rekordní sérii

MADRID

Fotbalisté vedoucí Barcelony ukončili ve španělské lize svou rekordní šestnáctizápasovou vítěznou sérii. V 23. kole jen remizovali na hřišti Gijónu 1:1 a potřetí v sezoně v domácí soutěži ztratili body. Úřadující mistr byl dnes navíc blízko porážky, ale bod mu zajistil deset minut před koncem útočník David Villa.

Foto: Eloy Alonso, Reuters

Zklamaný Lionel Messi z Barcelony

Článek

Katalánský velkoklub, který všech deset předchozích venkovních zápasů vyhrál, vede tabulku s osmibodovým náskokem před Realem Madrid. Hlavní rival má však k dobru nedělní utkání s druhým barcelonským týmem Espaňolem.

Trenér hostů Josep Guardiola šetřil některé klíčové hráče na středeční úvodní osmifinále Ligy mistrů proti Arsenalu. V základní sestavě tak chyběly tradiční opory Éric Abidal, Sergio Busquets a Pedro.

Andrés Iniesta z Barcelony (vlevo) bojuje o míč s Ignaciem Javierem Gomezem Novem ze Sportingu Gijón.foto: Reuters/Eloy Alonso

Gijón poslal do vedení po čtvrthodině útočník David Barral, který se hbitě prodral obranou Barcelony a své sólo zakončil přesnou střelou k tyči. Hosté v čele s hvězdným Argentincem Lionelem Messim se na stadionu El Molinón dlouho trápili a nedařilo se jim překonat pozorného brankáře Ivána Cuéllara.

Jeho neprůstřelnost ukončil až v 80. minutě povedeným lobem Villa, který si proti svému někdejšímu klubu připsal patnáctý ligový zásah v ročníku. Devětadvacetiletý kanonýr naplnil svou střeleckou normu a v desaté sezoně španělské ligy po sobě se trefil minimálně patnáctkrát.

Atlético podlehlo Valencii

Atlético Madrid se v lize dál trápí, po domácí prohře 1:2 s Valencií nebodovalo už popáté z posledních šesti zápasů. Domácí, v jejichž obraně chyběl kvůli disciplinárnímu trestu za pět žlutých karet Tomáš Ujfaluši, tak ještě zvýšili tlak na svého trenéra Quiqueho Sáncheze Florese.

Atlético přitom začalo dobře. Už v třetí minutě ho poslal do vedení záložník José Antonio Reyes, který po čtyřech utkáních a 362 minutách přerušil nelichotivou sérii svého týmu bez vstřeleného gólu.

Zklamaný fotbalista Atlétika Madrid Jose Antonio Reyesfoto: Reuters/Sergio Perez

Tři minuty po přestávce vyrovnal další záložník Joaquín, který v La Lize skóroval poprvé od úvodního srpnového kola. Domácím mohl vrátit vedení v 56. minutě uruguayský kanonýr Diego Forlán, ale z penalty trefil pouze tyč.

Obrat dokonal čtyři minuty před koncem valencijský Joaquín svým druhým zásahem. Mizérii madridského mužstva ještě podtrhl stoper Diego Godín, který byl v závěru vyloučen za faul na dvougólového střelce hostů.

Valencie vyhrála sedmý z posledních osmi ligových duelů a v neúplné tabulce se posunula na třetí místo před Villarreal.

Španělská fotbalová liga - 23. kolo:
Atlético Madrid - Valencie 1:2 (3. Reyes - 41. a 86. Joaquín), Gijón - FC Barcelona 1:1 (16. Barral - 80. Villa), Santander - FC Sevilla 3:2 (12. Christian, 19. vlastní Rakitič, 90.+2 Arana - 40. Fazio, 83. Luis Fabiano z pen.).

Reklama

Související témata: