Hlavní obsah

Barcelona se domluvila s Bayernem, za Lewandowského zaplatí 50 milionů eur

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestupu kanonýra Roberta Lewandowského z Bayernu Mnichov do Barcelony nic nebrání. Dohodu už potvrdily oba kluby a s podpisy smluv se čeká jen na zdravotní prohlídku.

Foto: Hoppe Sven, ČTK

Robert Lewandowski se na rozloučenou objímá s trenérem Bayernu Julianem Nagelsmannem.

Článek

Podle médií by měl Bayern za polského fotbalistu dostat 50 milionů eur (asi 1,23 miliardy korun). Sedminásobný nejlepší střelec bundesligy dnes ještě absolvoval s týmem poslední trénink a pak se rozloučil.

"Barcelona učinila nabídku, která pro nás měla smysl. Navíc jsme přivedli excelentního útočného hráče Sadia Maného. Takže jsme s Barcelonou uzavřeli dohodu, ale zatím jen ústně, smlouva podepsaná není," citovala šéfa Bayernu Olivera Kahna agentura DPA.

Dohodu posléze potvrdila i Barcelona. "Na podmínkách přestupu jsme domluveni, ale čeká se na zdravotní prohlídku, po které dojde k podpisu smluv," uvedl katalánský klub na webu.

Třiatřicetiletý Lewandowski opouští Bayern po osmi letech, během nichž s ním získal osm německých titulů a v sezoně 2019/20 přidal i triumf v Lize mistrů. Za sebou má také angažmá v Dortmundu a Poznani.

V minulé sezoně zaznamenal 50 gólů ve 46 soutěžních zápasech. Za Bayern nasázel celkem 344 branek v 374 utkáních a překonal několik rekordů legendárního útočníka Gerda Müllera.

Do Barcelony se Lewandowski, který měl s Bayernem ještě na rok smlouvu, vydá ještě dnes a v neděli pak s týmem na turné do USA. V novém působišti by měl podepsat tříletý kontrakt s opcí na další rok.

Reklama