Hlavní obsah

Fotbalová Chelsea získala obránce Koulibalyho z Neapole

Druhou letní posilou Chelsea po anglickém útočníkovi Raheemu Sterlingovi je senegalský obránce Kalidou Koulibaly z Neapole. Jednatřicetiletý fotbalista přestoupil do londýnského klubu za 32 milionů liber (zhruba 920 milionů korun), smlouvu podepsal na čtyři roky.

Foto: Chelsea FC, Twitter

Kalidou Koulibaly v dresu Chelsea.

Článek

"Chtěli mě už v roce 2016, ale tehdy to nedopadlo. Jsem rád, že teď už jsme se dohodli a splním si sen hrát Premier League," řekl Koulibaly, jenž patří k nejlepším africkým fotbalistům i bekům v italské lize. Za Neapol hrál osm let.

V únoru jako kapitán Koulibaly dovedl Senegal k prvnímu triumfu na africkém šampionátu. Nyní se v klubu potká s gólmanem Édouardem Mendym. "Když jsem s ním mluvil, volbu mi usnadnil," dodal stoper, jenž by měl nahradit Němce Antonia Rüdigera po odchodu do Realu a Dána Andrease Christensena, jenž bude hrát také španělskou ligu za Barcelonu.

Chelsea v minulé sezoně skončila v lize třetí s obrovskou bodovou ztrátou za Manchesterem City a Liverpoolem. Po příchodu nového majitele získala před třemi dny právě ze City Sterlinga.

Reklama

Související témata: