Hlavní obsah

Barcelona se údajně plácne přes kapsu. Nová smlouva Messimu zajistí 250 miliónů eur!

Barcelona

Vedení fotbalistů Barcelony chce za každou cenu udržet svůj klenot útočníka Lionela Messiho, ať to stojí, co to stojí. Podle španělského deníku AS nabídne katalánský celek své opoře rekordní výdělek ve výši 50 miliónů eur před zdaněním (asi 25 miliónů eur čistého) a novou pětiletou smlouvu. S příjmem 700 miliónů korun by se Argentinec stal o parník nejlépe placeným fotbalistou planety, dosavadní primát totiž drží s „pouhými“ 400 milióny korun ročně Zlatan Ibrahimovic z Paris Saint-Germain.

Foto: Albert Gea, Reuters

Hvězda Barcelony Lionel Messi má v budoucnu dostat pětiletou smlouvu s rekordním výdělkem.

Článek

Vypadá to, že obě barcelonské hvězdy Messi s Neymarem spolu na dálku soupeří o to, který z nich bude mít tučnější konto. Brazilec po svém příchodu na Camp Nou podepsal pětiletou smlouvu s výdělkem 13,4 miliónu eur ročně (asi 350 miliónů korun) a fakt, že vydělá více, prý Messiho pěkně namíchl.

Argentinec údajně nemá nouzi o jiné nabídky, stále však tvrdí, že kariéru zakončí v Barceloně. V Katalánsku už šestkrát prodloužil smlouvu, ta dosavadní nabyla platnosti v prosinci 2012 a platí až do 30. června 2018. Teď s klubem jedná už o svém sedmém a zároveň rekordním prodloužení kontraktu.

Španělský tisk proto přišel se šokující informací, podle které má Messi za pět let v Barceloně vydělat neuvěřitelných 250 miliónů eur hrubého, což činí zhruba 125 miliónů eur po zdanění. V současnosti je totiž až šestým nejlépe vydělávajícím fotbalistou na světě s příjmem 10,5 miliónu eur ročně (zhruba 270 miliónů korun).

Nejlépe placení fotbalisté světa (ročně, po zdanění):
1. Zlatan Ibrahimovic (PSG)14,4 miliónu eur
2. Cristiano Ronaldo (Real Madrid)14,2 miliónu eur
3. Radamel Falcao (Monako)13,9 miliónu eur
4. Neymar (Barcelona)13,4 miliónu eur
5. Thiago Silva (PSG)11,9 miliónu eur
6. Lionel Messi (Barcelona)10,5 miliónu eur
7. Gareth Bale (Real Madrid)10,3 miliónu eur
8 - 9. Xavi, Andrés Iniesta (oba Barcelona)8 miliónů eur
10. Wayne Rooney (Manchester United)7,8 miliónu eur
Zdroj: caughtoffside.com

Barcelona se oficiálně ke spekulacím nevyjádřila, podle zdrojů z klubu ale na novou smlouvu ani jedna ze zúčastněných stran nijak nespěchá. Finanční viceprezident klubu Javier Faus nechce ohrozit finanční rovnováhu a Messi se nechce dostat do kontroverzní situace, jaká nastala po příchodu Neymara.

Kvůli finančním nejasnostem Brazilcova přestupu a smlouvy musel před několika týdny odstoupit prezident Barcelony Sandro Rosell a katalánský klub poté odtajnil veškeré platby i detaily Neymarovy smlouvy.

Lionel Messi údajně v létě obdržel nabídky ze tří evropských klubů a jejich finanční podmínky značně převyšovaly současný výdělek, který má v Barceloně.

Souhlasíte s navrhovanou rekordní smlouvou Barcelony pro Lionela Messiho?
Ano, roční odměna odpovídá Messiho kvalitám
17,5 %
Ano, ovšem jde o přemrštěnou sumu
25,7 %
Ne, Messi bere už tak hodně peněz
50,7 %
Nová smlouva je zbytečná
6,1 %
Celkem hlasovalo 5532 čtenářů.

Reklama

Související témata: