Hlavní obsah

Barcelona stojí o návrat Guardioly. Byl by to příběh roku, jenže jsou tu i háčky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během čtyř sezon vyhrál 14 trofejí a stvořil jeden z nejlepších fotbalových týmů všech dob. Kdo? Pep Guardiola. Kde? V Barceloně. Úspěšný trenér pak vystřídal další dvě slavné adresy a teď se spekuluje o tom, že by se do srdcového klubu mohl vrátit. Španělské redakci Livesportu to měl potvrdit zdroj z okolí barcelonského prezidenta Joana Laporty. Jenže je to vůbec reálné?

Foto: David Klein, Reuters

Vrátí se trenér Pep Guardiola do Barcelony?

Článek

Barcelona je v bodě nula. Zažívá utrápenou sezonu a kouč Xavi minulý týden oznámil, že v létě odejde. „Přišel čas udělat to nejlepší pro klub,“ vysvětloval. „Nezůstanu, ani kdybychom vyhráli Ligu mistrů.“

Už dřív na letišti v Barceloně vyfotili Josého Mourinha, jenž je po vyhazovu z AS Řím bez práce. Spekulovalo se taky o Mikelu Artetovi, který prošel vyhlášenou barcelonskou akademií La Masia. „Kdo? Já? Ne. Tohle jsou totální fake news. Nemůžu tomu uvěřit, není to ničím podložené,“ reagoval trenér Arsenalu.

A teď se mluví o Guardiolovi.

S Barcelonou zářil jako defenzivní záložník i jako trenér a jeho návrat by byl fotbalovým příběhem roku. Sám několikrát mluvil o tom, že by milovanému klubu časem rád znovu kývl, jenže je tu několik ale.

Zaprvé: v Manchesteru City, kde působí už osmou sezonu, má smlouvu do léta 2025 a nemuselo by být snadné ho vyvázat.

A zadruhé: Barcelona je ekonomicky vysátá, dusí ji dluhy. Dávno pryč jsou časy, kdy si mohla dovolit luxus s dresy bez log sponzorů. Dokázala by zaplatit Guardiolu? V City bere přes půl miliardy korun za sezonu.

Na druhou stranu, ve fotbale nic není nemožné.

Reklama