Hlavní obsah

Barcelona - San Sebastian 1:0Barcelona vyřadila ve čtvrtfinále poháru o deseti hrající San Sebastian

Fotbalisté Barcelony porazili ve čtvrtfinále Španělského poháru o deseti hrající San Sebastian 1:0 a po roční absenci postoupili do semifinále. Jediný gól středečního utkání vstřelil po přestávce Ousmane Dembélé.

Foto: Joan Monfort, ČTK/AP

Barcelonský Ousmane Dembélé se raduje po gólu proti San Sebastianu.

Článek

Porážkou skončila série devíti soutěžních výher Realu Sociedad, jenž je překvapivě na třetím místě ligové tabulky. Hosty mohl dostat v Barceloně do vedení ve 29. minutě Japonec Takefusa Kubo, ale nastřelil břevno. Šance San Sebastianu na první výhru na Camp Nou od roku 1991 se snížily ve 40. minutě, kdy dostal Brais Méndez rovnou červenou kartu za hrubý faul na domácího záložníka Sergia Busquetse.

Barcelona byla po zbytek zápasu lepší, ale vstřelila pouze jednu branku. V 52. minutě utekl francouzský reprezentant Dembélé po pravém křídle a z úhlu prostřelil gólmana Álexe Remira. "Trochu jsme se trápili, když měl soupeř o hráče míň, protože se soustředil jen na obranu. Jsem si jistý, že nás trenér moc nepochválí, protože jsme měli rozhodnout dřív. Ale jinak jsem šťastný, že pokračujeme v dobré sérii," řekl obránce Barcelony Ronald Araújo. Svěřenci trenéra Xaviho jsou od říjnového utkání Ligy mistrů proti Bayernu neporaženi.

V druhém středečním čtvrtfinále porazila Osasuna 2:1 po prodloužení Sevillu a postoupila po deseti letech do semifinále. Zápas rozhodl v 99. minutě střídající marocký záložník Abda Azzalzúlí.

Dnes se hrají zbývající dvě čtvrtfinále Real Madrid - Atlético Madrid a Valencie - Bilbao.

Čtvrtfinále Španělského fotbalového poháru:
FC Barcelona - San Sebastian 1:0 (0:0)
Branka: 52. Dembélé.
Pamplona - Sevilla 2:1 po prodl. (1:1, 0:0)
Branky: 71. Ávila, 99. Azzalzúlí - 90.+4 Nasírí.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články