Hlavní obsah

Bellingham zase hrdinou Realu. Je jako mimozemšťan, žasnul i Haaland

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Po nejslavnějším fotbalovém zápase ve Španělsku, v němž Real Madrid otočil skóre a porazil Barcelonu 2:1, rezonuje jedno jméno. Samozřejmě Juda Bellinghama, jenž dvěma góly zařídil výhru Bílého baletu. „Ten kluk je neskutečný,“ vystihl na sociálních sítích útočník Erling Haaland, jeho bývalý spoluhráč z Dortmundu a nyní hvězda Manchesteru City.

Foto: Joan Monfort, ČTK/AP

Jude Bellingham slaví gól proti Barceloně.

Článek

Barcelona brzy vedla, jenže další branku nepřidala. Real ji pak vytrestal. „Zasloužili jsme si vyhrát. Šedesát minut jsme podle mě dominovali. Ale takový je fotbal, když nedáte druhý gól. My potřebovali na jednu trefu pět nebo šest šancí, oni na dvě branky tři příležitosti,“ shrnul rozmrzelý trenér Barcelony Xavi.

Bellingham vyrovnal v 68. minutě. Za hranicí si vápna si připravil míč a parádně vypálil, Marc-André ter Stegen se natahoval marně. „Už pár týdnů si říkám, že musím zkusit vystřelit zpoza vápna. Soupeři možná čekají, že půjdu do pokutového území nebo zakombinuji se spoluhráči. Chtěl jsem překvapit. Vím, že techniku na to mám,“ pověděl hrdina, který El Clásico rozhodl.

V nastaveném čase se pak dvacetiletý záložník objevil před gólmanem Barcelony na malém vápně a překonal ho. Real mohl slavit. „Zvládli jsme další comeback. To miluju. Je to sice náročné pro srdce, ale jsou to zábavné zápasy,“ usmál se Bellingham.

„Jsme překvapení. Každý je překvapený z toho, na jaké úrovni hraje a jak je efektivní. Víme, že se dostává do pokutového území, ale první jeho gól byl nečekaný. Byl ale krásný. Jude je hráč, který zkrátka dělá rozdíl. Počíná si jako veterán, jeho přístup je výborný,“ chválil spokojený kouč Realu Carlo Ancelotti.

Anglický reprezentant, který do madridského klubu přestoupil v létě za 103 milionů eur z Dortmundu, se stal hned klíčovým hráčem. Táhne Real, střílí důležité góly. Zatím jich dal deset v deseti zápasech španělské ligy a tři ve třech duelech Ligy mistrů. Úžasná bilance.

„Působí jako zjevení, jako mimozemšťan. Je to nejlepší začátek do angažmá v Realu, jaký jsem kdy viděl. Bellingham je v dobrém slova smyslu blázen,“ zmínil na Carrusel Deportivo bývalý hráč Realu Álvaro Benito.

„Myslím, že Bellingham je pro Real velice důležitý. I proto, že mění systém, kterým hrají. Má volnost v pohybu, velmi dobře doplňuje útoky z druhé vlny. Je to skvělý hráč. Podobný je (náš) Joao Félix, který má talent, dělá rozdíl, hraje dobře mezi řadami, chodí jeden na jednoho, přihrává. Oba mohou být rozhodující pro svůj tým. Doufejme, že příště takovým bude Joao,“ podotkl Xavi.

Reklama