Hlavní obsah

Benzema odmítl Chelsea i Manchester City, chce uspět v Realu

MADRID

Anglické celky Chelsea a Manchester City se zajímaly o služby útočníka Realu Madrid Karima Benzemy. Francouzský internacionál je však odmítl, i když prožívá obtížné období na San Bernabeu. Je totiž rozhodnutý prosadit se do základní sestavy Bílého baletu a uspět ve španělské lize.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Karim Benzema v dresu Realu Madrid se raduje z branky do sítě AC Milán.

Článek

Dvaadvacetiletého forvarda lákal v létě i druhý klub z Manchesteru – United. Alex Ferguson však neuspěl ani s velkorysou nabídkou 30 miliónů liber, Benzema nakonec z Lyonu zamířil do španělské metropole.

V Realu se mu ale start do sezóny nepodařil podle předpokladů a místo v útoku mu po několika měsících vyfoukl Argentinec Gonzalo Higuaín. V poslední době se však zdálo, že se Benzema probouzí a začíná se blížit výkonům, které ho během pěti sezón ve Francii vystřelily na špici seznamu nejžhavějších posil evropských velkoklubů.

S informacemi o nedávném zájmu anglických celků přišel list Marca, který má velmi dobré kontakty s Realem. Vedle City a Chelsea se prý na Benzemu vyptával i Arsenal. Benzema ovšem listu řekl, že se cítí v Madridu „velmi příjemně“ a podle všeho neopustí bílý dres tak rychle jako Klaas-Jan Huntelaar. Nespokojený nizozemský útočník po půlroce v Madridu zamířil do milánského AC.

Reklama

Související témata: