Hlavní obsah

Getafe - Barcelona 0:0Červené karty, drama v dlouhém nastavení, VAR penalty nepotvrdil. Barcelona na výhru nedosáhla

Aktualizováno

Mistrovská Barcelona zahájila sezonu španělské fotbalové ligy stejně jako před rokem bezbrankovou remízou. Tentokrát na hřišti Getafe. V prvním poločase oslabil hosty Raphinha, jehož rozhodčí vyloučil po úmyslném faulu loktem. V deseti zápas dohrávalo i Getafe.

Foto: Alvaro Medranda, ČTK/AP

Barcelonští Frenkie de Jong a Raphinha s rozhodčím Guillermem Cuadra Fernandezem během zápasu s Getafe.

Článek

Obhájci titulu nastoupili v základní sestavě s dvěma novými posilami Gündoganem a Romeuem, nejvýraznější postavou však byl v první půli Raphinha. Nejprve po jeho šanci ve 37. minutě skončil míč na tyči, o pět minut později pak úmyslně udeřil obránce Getafe loktem do hlavy a zápas pro něj skončil.

Počet hráčů na hřišti se vyrovnal v 57. minutě, když Mata obdržel za faul na hostujícího Arauja druhou žlutou kartu. Patnáctiminutové nastavení nabídlo dva sporné momenty, po kterých mohli jak domácí, tak i hosté zahrávat penaltu. Sudí Grado ji ale nenařídil.

Betis Sevilla zvítězil na hřišti Villarrealu 2:1, o výhře rozhodl v šesté minutě nastavení Willian José. V dresu Betisu se poprvé na ligovém trávníku představil Isco, který do týmu přišel po krátkém angažmá u městského rivala FC Sevilla. Hosté šli do vedení ve 20. minutě po přesném zakončení Péreze. Po hodině hry si na centr Baeny naskočil stoper Cuenca a vyrovnal. Body ale nakonec díky hlavičce Williana Josého brali pouze hosté.

Poražení finalisté Španělského poháru z Pamplony si na úvod sezony poradili s domácí Celtou Vigo 2:0. Neúspěchem tak začalo nové angažmá Rafaela Beníteze, který se na trenérskou lavičku vrátil rok a půl po nuceném odchodu z Evertonu.

Španělská fotbalová liga - 1. kolo:
Celta Vigo - Pamplona 0:2 (24. García, 74. Gómez)
Villarreal - Betis Sevilla 1:2 (61. Cuenca - 20. Pérez, 90.+6 Willian José)
Getafe - FC Barcelona 0:0
Sobotní zápasy

Reklama