Hlavní obsah

Další párty v bílém, Barcelona je po debaklu terčem vtípku. Xavi: Těžko stravitelná noc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednobrankový náskok nestačil. Barcelona hrubě nezvládla domácí odvetu španělského poháru a padla s Realem Madrid 0:4. „První poločas jsme odehráli skvěle, ale takový je fotbal," netajil zklamání kouč katalánského velkoklubu Xavi. Debakl se navíc stal terčem vtípku z řad fanoušků Eintrachtu Fraktfurt.

Foto: ČTK/AP

Trenér Barcelony Xavi během prohraného El Clásica doma s Realem Madrid 0:4.

Článek

„Tuhle párty v bílém už jsme viděli," napsal na Twitter španělský účet Eintrachtu. Připomněl tak čtvrtfinále loňské Evropské ligy, kdy Němci vyřadili v součtu 4:3 právě slavnou Barcelonu a nakonec si dokráčeli až pro trofej. Senzační postup tehdy slavili rovněž na Camp Nou a v bílých dresech, podobně jako Real Madrid v úterý.

Barcelona přitom měla semifinále Copa del Rey výborně rozehrané, úvodní duel na hřišti svého úhlavního rivala vyhrála 1:0. Jenže přišel již zmíněný debakl. „Těžko stravitelná noc, bolí nás to všechny. Byli jsme lepší, než ukazuje výsledek. Teď musíme zareagovat, chceme ovládnout La Ligu," pravil Xavi.

Rozhodl závěr první půle, kdy skóroval Vinícius Júnior. Obrat po změně stran dokonal hattrickem Karim Benzema. „Nevzdali jsme se, ale druhý úder byl pro nás těžký. Ztratili jsme klid. Chyběla nám vyzrálost. Real Madrid byl lepší a efektivnější. Mají skvělý tým a když je necháte hrát, takové věci vás neminou," uznal trenér Barcelony, která vládne domácí soutěži s pohodlným náskokem dvanácti bodů právě na Real.

Naopak kouč Bílého baletu Carlo Ancelotti neskrýval nadšení. „Byl to komplexní výkon, jinak se tu nevyhrává. Kotel se vrátil do provozní teploty," pochvaloval si. „První gól byl velmi důležitý. Mám štěstí, že trénuji skvělý klub. Oproti prohranému El Clásicu jsme změnili jen pár detailů," dodal.

Zdá se, že každý z rivalů si do konce sezony půjde za trofejemi vlastní cestou. Jediné, kde si mohou Real a Barcelona konkurovat, je domácí soutěž. A jak bylo zmíněno, rozdíl je jedenáct kol před koncem propastný.

„Když vyhrajeme La Ligu a Superpohár, bude to pro nás velmi dobrá sezona. Teď musíme myslet víkendové střetnutí s Gironou. Musíme se ponaučit. Každý zápas píše nový příběh," konstatoval Xavi. Naopak Real čeká finále poháru s Osasunou, kde bude jasným favoritem. Bílý balet je ve hře také v Lize mistrů, kde mu ve čtvrtfinále stojí aktuálně trápící se Chelsea.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.