Hlavní obsah

Real Madrid - Valladolid 6:0Debakl Valladolidu, Benzema nasázel za sedm minut hattrick

Aktualizováno

Fotbalový útočník Karim Benzema vstřelil hattrick během sedmi minut a pomohl Realu Madrid v nedělním 27. kole španělské ligy k výhře 6:0 nad Valladolidem. Úřadující mistři jsou druzí v tabulce a na rivaly z Barcelony ztrácejí 12 bodů.

Článek

Kanonádu "Bílého baletu" odstartoval ve 22. minutě Rodrygo. Francouzský kanonýr Benzema pak zkompletoval hattrick mezi 29. a 36. minutou a se 14 brankami se osamostatnil na druhém místě střelecké tabulky. Na vedoucího Lewandowského z Barcelony ztrácí tři přesné zásahy. Pětatřicetiletý útočník zaznamenal hattrick v prvním poločase v dresu Realu Madrid poprvé v kariéře.

Po přestávce přispěli k suverénnímu vítězství Realu brankami ještě Asensio a Vázquez. Valladolid prohrál podruhé za sebou a od sestupového pásma jej dělí pouhý bod.

Atlético Madrid díky brance Correy z 86. minuty doma zvítězilo nad Betisem Sevilla 1:0 a připsalo si jedenáctý ligový zápas bez porážky v řadě. V tabulce je třetí pět bodů za městským rivalem. Betis prohrál poprvé po šesti utkáních a je pátý se ztrátou tří bodů na čtvrtou příčku.

Brankář Jan Oblak nastoupil za Atlético do 389. zápasu, čímž se vyrovnal Diegu Godínovi coby zahraničnímu hráči s nejvíce starty za klub.

Villarreal doma porazil San Sebastian 2:0 a na čtvrtou pozici zajišťující jako poslední účast v Lize mistrů, kterou drží právě Real Sociedad, ztrácí z šestého místa čtyři body.

První gól padl až čtvrt hodiny před koncem. Hostující Zubimendi fauloval ve vlastním vápně Chukwuezeho a nařízený pokutový kop s přehledem proměnil domácí kapitán Parejo. O čtyři minuty později přidal pojistku střídající Jackson. Senegalský reprezentant si při oslavě gólu svlékl dres, za což byl poprvé napomenut, a když v nastavení nešetrně dohrál Zubimendiho, byl po druhé žluté kartě vyloučen.

Španělská fotbalová liga - 27. kolo
Celta Vigo - Almería 2:2 (10. Seferovic, 42. Pérez - 8. Babič, 32. Puigmal), Real Madrid - Valladolid 6:0 (29., 32. a 36. Benzema, 23. Rodrygo, 73. Asensio, 90.+2 Vázquez)
Villarreal - San Sebastian 2:0 (76. Parejo z pen., 81. Jackson)
Atlético Madrid - Betis Sevilla 1:0 (86. Correa)

Reklama