Hlavní obsah

El Clásico bez největších hvězd: Messiho sklátila horečka, Ronaldo se bude šetřit na odvetu LM v Manchesteru

Madrid/Praha
Aktualizováno

Třetí letošní díl slavného El Clásika fotbalové fanoušky na madridském San Bernabeu zřejmě zklame. Pro domácí Real i hostující Barcelonu jsou mnohem důležitější blížící se osmifinálové odvety Ligy mistrů, a protože ve španělské lize je už de facto o titulu rozhodnuto, budou oba trenéři v sobotu své klíčové muže šetřit. Největší hvězdy Ronaldo a Messi nejspíše nenastoupí, jen na lavičce mezi náhradníky zůstanou Varane, Xabi Alonso, Di María, Özil, Higuaín, absentovat bude zraněný Xavi Hernández.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Cristiano Ronaldo z Realu Madrid (první zleva) se raduje ze vstřelení gólu do sítě Barcelony. Vpravo Sergio Ramos, uprostřed Alvaro Arbeloa.

Článek

Pro trenéra Realu Josého Mourinha je nyní španělská liga až někde na třetí koleji. Na vedoucí Barcelonu ztrácí jeho tým propastných šestnáct bodů, takže portugalský kouč má jiné priority. Španělský Královský pohár, v němž v úterý po výhře 3:1 na Nou Campu Barcelonu vyřadil a postoupil do finále proti Atlétiku Madrid, a pochopitelně Ligu mistrů.

Pět mužů z Nou Campu bude chybět

V ní jeho Bílý balet vyrukuje už v úterý k osmifinálové odvetě na Old Trafford proti Manchesteru United, takže je víc než pravděpodobné, že bez ohledu na prestiž a význam El Clásica bude Mou své klíčové hráče šetřit.

Nahlas to sice neřekl, ale třeba podle serveru Marca.com  mají v sestavět chybět Varane, Alonso, Di María, Özil, Higuaín, tedy hned pět mužů, kteří se podíleli na úterním vítězství na Nou Campu. Média dokonce spekulují o tom, že nenastoupí ani Ronaldo, jenž tam dvěma góly zařídil výhru. Mourinho ho bude chtít mít odpočatého na úterní odvetu v Manchesteru.

Příležitost v základní sestavě by tak měli dostat Kaká, Benzema, ale třeba i Pépem Essien a Alley.

Roura změny udělá, styl ale nezmění

Změny v sestavě ovšem chystá i Jordi Roura, který i tentokrát povede mužstvo místo nemocného Tita Villanovy. Musí je udělat, protože dva klíčové zápasy v rozmezí šesti dnů v Miláně a pak doma s Realem jeho tým prohrál a fanoušci katalánského klubu by těžko skousávali další nezdar.

„Po pár špatných výsledcích ale rozhodně styl naší hry měnit nebudeme. Liga je pro nás důležitá, zisk titulu podstatný. Zisk tří bodů, o něž budeme usilovat, by nás k němu přiblížil," cituje Marca kouče Rouru, který na rozdíl od Mourinha přiznal, že s nasazením Messiho nepočítá.

Trenér Villanova se zotavuje v New Yorku

„Ještě ve čtvrtek měl horečku, ale dobře se z nemoci zotavuje. Uvidím, jak na tom bude," přiznal Roura a v této souvislosti se zmínil i o rozhovoru s trenérem Villanovou. Ten je momentálně v New Yorku, kde se zotavuje po operaci a léčbě rakovinového nádoru příušní žlázy.

„Mluvil jsem s ním, je plný temperamentu, cítí se dobře. Jeho léčba pokračuje, což nás naplňuje radostí a dodává důvěru."

Vedle Messiho nemůže Barcelona počítat ani s Xavim, který si poranil sval a lékaři mu doporučili klid. „ Nechceme nic riskovat, odveta s Milánem je za rohem," připomněl trenér odvetu s AC Milán v Lize mistrů, v níž bude jeho tým 12. března dohánět dvougólové manko ze San Sira.

Zápas mezi Realem Madrid a Barcelonou se hraje v sobotu od 16 hodin. Zajímavostí nesporně je, že Barcelona už nad Realem nevyhrála ve čtyřech utkáních po sobě.

Reklama

Související témata: