Hlavní obsah

Fanoušci Realu vypískali Ancelottiho

Madrid

Populární trenér Carlo Ancelotti rozlítil fanoušky fotbalistů Realu Madrid, když při nedělní remíze 1:1 s Villarrealem vystřídal Isca defenzivněji laděným záložníkem Asierem Illarramendim. Italský kouč však trvá na tom, že to bylo rozhodnutí ve prospěch týmu, a mrzí ho, že ho fandové během utkání vypískali.

Foto: Alberto Saiz, ČTK/AP

Kouč Realu Madrid Carlo Ancelotti

Článek

Fanouškům se nelíbilo, že Ancelotti ke střídání sáhl 12 minut před koncem, kdy se Real za stavu 1:1 pouštěl do závěrečného tlaku a Isco měl být hlavním mozkem ofenzivy. "Moje práce je dělat změny v sestavě, o kterých si myslím, že to bude ve prospěch týmu. Pokud to fanoušci nechápou, tak mi je to líto. Ale udělal jsem to proto, že jsem potřeboval tým více vyvážit," vysvětlil Ancelotti.

Real remízou umožnil druhé Barceloně znovu se přiblížit na dva body. "Je pravda, že jsme dva body ztratili, ale stále máme náskok," podotkl Ancelotti, kterého více mrzel nepovedený výkon v útoku; obranu Villarrealu překonal jen Cristiano Ronaldo z penalty.

"Hlavně v první půli jsme hráli hrozně pomalu, míč se nepohyboval, jak jsme chtěli, a měli jsme málo centrů," řekl italský stratég. "Ve druhé půli jsme se trochu zlepšili, měli jsme nějaké šance, ale nebyli jsme schopni je proměnit," litoval.

Podle stopera Pepého měl ale Real v závěru kopat ještě jednu penaltu, a to po faulu Erica Baillyho na Javiera Hernándeze. Pepé protestoval u rozhodčího, za což dostal žlutou kartu. "Jen jsem mu řekl, že měl písknout penaltu," prohlásil portugalský stoper.

"Měli jsme to složité. Villarreal dobře bránil ve dvou blocích a bylo téměř nemožné se přes ně dostat. Odvedli dobrou práci," ocenil soupeře Pepé.

Reklama

Související témata: