Hlavní obsah

Valladolid - Barcelona 3:1Fotbalisté Barcelony prohráli i druhý zápas po zisku titulu

Aktualizováno

Fotbalisté Barcelony v 36. kole španělské ligy podlehli 1:3 Valladolidu a prohráli i druhý zápas po zisku titulu. Domácí díky nečekané výhře minimálně dočasně opustili sestupové pásmo.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Fotbalisté Valladolidu slaví triumf nad Barcelonou.

Článek

San Sebastian si poradil 1:0 s Almeríou a výrazně se přiblížil účasti v Lize mistrů, kterou si naposledy zahrál před deseti lety. Postup mu může zajistit už ztráta Villarrealu ve středečním duelu s Cádizem.

Valladolid za nečekaným bodovým ziskem vykročil už v prvním poločase. Nejprve si dal vlastní gól barcelonský obránce Christensen, poté se z penalty prosadil Larin. Na 3:0 zvýšil po pauze Plata a za hosty v závěru snížil Lewandowski.

Barcelona navázala na sobotní porážku 1:2 se San Sebastianem, která pro ni byla první domácí prohrou v ligové sezoně. Valladolid se dočkal prvního vítězství po pěti kolech a opustil sestupové pásmo. V neúplné tabulce od něj má tříbodový odstup.

Cestu San Sebastianu za důležitým vítězstvím usnadnil hostující kolumbijský útočník Suárez, který byl už ve 36. minutě vyloučen. Baskický celek početní výhodu využil ještě v prvním poločase, když se v nastavení prosadil Kubo.

San Sebastian prodloužil svou neporazitelnost v nejvyšší soutěži na sedm kol. V tabulce má náskok osmi bodů před pátým Villarrealem a o návrat do Ligy mistrů ho může připravit už jen naprosté selhání.

Španělská fotbalová liga - 36. kolo:
Celta Vigo - Girona 1:1 (42. Pérez - 59. Stuani z pen.)
San Sebastian - Almería 1:0 (45.+4 Kubo)
Valladolid - FC Barcelona 3:1 (2. vlastní Christensen, 22. Larin z pen., 73. Plata - 84. Lewandowski).

Reklama

Související témata: