Hlavní obsah

Španělská policie zatkla čtyři lidi podezřelé z pověšení Viníciovy figuríny

Španělská policie dnes oznámila, že zatkla čtyři lidi podezřelé z toho, že letos v lednu pověsili z dálničního mostu v Madridu figurínu útočníka Realu Madrid Vinícia Júniora. Informace o zadržení přišla den poté, co si brazilský útočník stěžoval na to, že je ve Španělsku terčem rasistických urážek, naposledy v nedělním ligovém zápase ve Valencii.

Foto: Juan Medina, Reuters

Vinícius Junior z Realu Madrid.

Článek

Figurína ve Viníciově dresu s číslem 20 byla za krk pověšena z mostu u tréninkového centra Realu v den zápasu mezi Realem a Atléticem ve čtvrtfinále Španělského poháru. U figuríny byl transparent s nápisem "Madrid nenávidí Real", což je heslo používané radikálními skupinami fanoušků Atlética.

Policie dnes oznámila, že čtveřice zatčených je ve věku 19 až 24 let, přičemž tři z nich patří právě k ultras Atlética. Muži byli identifikováni díky záznamům z bezpečnostních kamer.

Vinícius se v nedělním zápase ve Valencii stal už po několikáté v této sezoně terčem rasistických urážek a na twitteru v pondělí označil španělskou ligu i celou zemi za rasistickou. Dvaadvacetiletému útočníkovi vyjádřili podporu předseda FIFA Gianni Infantino, hvězda Paris St. Germain Kylian Mbappé, šéf španělské fotbalové federace Luis Rubiales či jezdec formule 1 Lewis Hamilton.

Reklama

Související témata: