Hlavní obsah

Sevilla - Getafe 1:0Getafe s Janktem nestačilo na Sevillu a prohrálo v lize po šesti zápasech

Aktualizováno

otbalisté Getafe se střídajícím Jakubem Janktem prohráli ve 20. kole španělské ligy na hřišti Sevilly 0:1 a po šesti zápasech vyšli bodově naprázdno. Sevilla si upevnila v neúplné tabulce druhé místo, na vedoucí Real Madrid ztrácí pět bodů a má jeden zápas k dobru. Třetí je Betis, který remizoval na hřišti Vallecana 1:1. Čtvrtou příčku drží po remíze 2:2 ve Villarrealu úřadující šampioni z Atlética Madrid.

Foto: Pablo Morano, Reuters

Fotbalisté Atlétika se radují z gólu proti Villarrealu.

Článek

O pátém vítězství Sevilly z posledních šesti ligových duelů rozhodl ve 22. minutě Mir. Střelecky se prosadil už dvanáct minut předtím, ale tehdy nebyla jeho trefa uznána kvůli ofsajdu. Čtyřiadvacetiletý španělský útočník rozvlnil síť v utkání ještě jednou na začátku druhé půle, ani tentokrát ale jeho branka kvůli postavení mimo hru neplatila.

Getafe, které v minulých dvou zápasech porazilo Real Madrid a Pamplonu, tentokrát neskórovalo a utržilo teprve druhou porážku z posledních deseti ligových zápasů. Nic na tom nezměnil ani střídající Jankto, který nastoupil v 74. minutě místo Silvy. Svěřenci trenéra Florese jsou 18 body na šestnáctém místě.

Třetí v tabulce zůstává Betis, který remizoval na hřišti Vallecana a bodoval po dvou porážkách. Hosté hráli od 33. minuty bez vyloučeného obránce Morena, který ve snaze o odkopnutí míče trefil do hlavy Palazóna a způsobil mu krvavé zranění.

Navzdory početnímu oslabení se "zelenobílí" dostali v závěru první půle do vedení, když se ve druhé minutě nastaveného času trefil Canales. Domácí ale po přestávce soupeře zatlačili a dvacet minut před koncem vyrovnal Balliu. Vallecano udrželo domácí neporazitelnost v soutěži, na svém hřišti získalo 26 z celkových 31 bodů.

O dva body více má čtvrté Atlético Madrid, které vybojovalo bod za remízu 2:2 ve Villarrealu. Domácí sice otočili po Correově trefě utkání zásluhou Torrese a Alberta Morena, v 67. minutě však stanovil konečné skóre Kondogbia, který byl ještě v nastaveném čase po druhé žluté kartě vyloučen.

Španělská fotbalová liga - 20. kolo:
Vallecano - Betis Sevilla 1:1 (70. Balliu - 45.+2 Canales)
FC Sevilla - Getafe 1:0 (22. Mir)
Alavés - Bilbao 0:0
Pamplona - Cádiz 2:0 (38. Budimir, 48. Barja)
Villarreal - Atlético Madrid 2:2 (29. Torres, 58. A. Moreno - 10. Correa, 68. Kondogbia).

Reklama

Související témata: