Hlavní obsah

Guardiola má svou temnou stránku, prohlásil Ibrahimovic a poukázal na proutníka Woodse

Paříž

Bez skrupulí se rozhodl fotbalista Zlatan Ibrahimovic popsat svůj fotbalový život v autobiografické knize „Já, Zlatan“. V rozhovoru pro Der Spiegel se švédský útočník opakovaně rozpovídal o svém ne zrovna lichotivém mínění směrem k trenérovi Josepu Guardiolovi, s nímž se setkal v Barceloně. A naznačil, že by rád hrál za Bayern Mnichov, samozřejmě v případě, že Guardiola odejde.

Foto: Profimedia.cz

Bývalý trenér Barcelony Josep Guardiola a bývalý útočník Barcelony Zlatan Ibrahimovic

Článek

Ibrahimovic nemůže španělskému trenérovi zapomenout, jak se k němu zachoval během jeho působení v katalánském velkoklubu, v němž Švéd působil v letech 2009 až 2011. Tehdy se na světlo reflektorů prodírala budoucí megahvězda Lionel Messi, která z pozice nejvytěžovanějšího útočníka týmu vystrnaďovala právě Ibrahimovice.

Švédský útočník vysvětluje, že se mu nelíbilo Guardiolovo nepřímé jednání. „On je fantastický trenér, ale je to zbabělec. Není to chlap, nemá koule. Obětoval mě pro Messiho a neměl na to, aby mi to řekl," vysvětloval Ibrahimovic, jenž se podle svých slov trenéra přímo ptal, jestli už pro něj není v klubu místo. Guardiola ale prý řekl, že to není pravda. Do základní sestavy ale dál stavěl „Guardiolovo ochočené zvířátko", jak Messiho Ibrahimovic nazval.

Proti svým bývalým spoluhráčům z Barcelony prý nic nemá, v kabině ale podle něj vládla nezdravá atmosféra. „Když Guardiola mluvil, jen seděli a přikyvovali jako žáčci před učitelem," řekl Ibrahimovic, v současnosti hráč Paris Saint-Germain.

Pro Mourinha by zemřel

Jako Guardiolův protiklad uvedl Josého Mourinha, jenž je podle Ibrahimovice nejenom inteligentní, ale dokáže také hráče vyburcovat a motivovat. „Pro Mou bych zemřel," prohlásil. Guardiola naproti tomu vedl „filosofické mumbo-jumbo" řeči.

Rodáka z Malmö také na Guardiolovi rozčilovala jeho touha vypadat dokonale. „Mourinho se nemusí chovat jako Guardiola, který chce být perfektní. Tiger Woods chtěl také být perfektní, a jak to dopadlo? (Woods opakovaně podváděl svou manželku, ta se s ním rozvedla - pozn. red.) Totéž platí pro Guardiolu. Každý má svou temnou stránku," myslí jednatřicetiletý hráč.

„Mourinho si umí poradit s různými charakterovými typy hráčů a vždy je to pro něj výzva, jako nyní v Chelsea, zatímco Guardiola je (hráče) brání. Proč si Guardiola vybral Bayern? Protože ten tým perfektně pracoval už před jeho příchodem. Byl to hotový balíček. Přivedl nějaké hráče, ale to oni nepotřebovali," tvrdí Ibrahimovic.

Na otázku, zda by si chtěl někdy zahrát bundesligu, Ibrahimovic odpověděl, že by se mu líbilo oblékat dres právě Bayernu. „Ale jen pokud Guardiola odejde, samozřejmě," vysvětlil.

Reklama

Související témata: