Hlavní obsah

Hrozba pro Real. Benzema se zdráhá prodloužit smlouvu, klade si podmínku. A šejkové jednají

Scénář, jehož se fanoušci Bílého baletu hrozí. Karim Benzema před lety vystoupil ze stínu Cristiana Ronalda a fotbalisty Realu Madrid táhne svými góly. Aktuální majitel Zlatého míče ovšem stále neprodloužil končící smlouvu a podle španělských zdrojů se dohoda komplikuje. Deník Relevo dokonce tvrdí, že Francouz dostal lukrativní nabídku ze Saúdské Arábie. Tam by se mohl sejít právě s Ronaldem, který od konce minulého roku působí v klubu An-Nasr...

Foto: Juan Medina, Reuters

Karim Benzema ještě stále nepodepsal s Realem Madrid novou smlouvu.

Článek

Již v úterý večer čeká Real Madrid atraktivní duel na liverpoolském Anfieldu v osmifinále Ligy mistrů. V zákulisí ovšem řeší klíčový problém.

Karimu Benzemovi končí po sezoně smlouva a dlouho se zdálo, že vše směřuje k prodloužení spolupráce. Blíží se však březen a žádný oficiální posun v otázce nového kontraktu zatím nenastal.

Podle deníku Relevo se nedá vyloučit, že kapitán královský klub z Madridu nakonec opustí. Benzemovi se prý nelíbí přístup vedení klubu k trenérovi Carlu Ancelottimu. Po každé prohře se objevují zprávy o možné změně kouče, což útočníkovi vadí.

Francouz si Itala velmi váží a je mu loajální. Benzemovi letos bude již 36 let a neumí si představit, že by v Realu začínal od nuly a přizpůsoboval se taktice jiného trenéra.

Španělské zdroje tedy poukazují, že klíčové pro něj nejsou jen peníze, ale jistota, že třiašedesátiletý trenér zůstane v klubu, což je jeho prioritou.

Hrozbou pro Real je, že Benzema má kam odejít. Pokud se jeho podmínka nesplní, může prostudovat lukrativní nabídku na přestup do Saúdské Arábie.

Zatím neznámý klub mu údajně nabízí 60 milionů eur za dvě sezony. Současně s tím by se Benzema stal jedním z ambasadorů saúdské kandidatury na uspořádání mistrovství světa v roce 2030. Země z Blízkého východu chce šampionát organizovat spolu s Egyptem a Řeckem.

Benzema v aktuální sezoně odehrál 23 zápasů, vstřelil 16 branek a přidal čtyři asistence.

Reklama