Hlavní obsah

Janktovo Getafe odvolalo trenéra, ve španělské lize končí i kouč Levante

Valencie

Levante a Getafe sáhly jako první španělské kluby v této sezoně k výměně na trenérském postu. Vedení Levante v pondělí ráno oznámilo odvolání Paca Lópeze, o jehož osudu rokovalo představenstvo na nočním jednání. Odpoledne potvrdilo propuštění kouče Míchela Getafe, v jehož barvách působí i momentálně zraněný Jakub Jankto. O jejich nástupcích zatím není jasno.

Foto: Pablo Morano, Reuters

Vedení Levante oznámilo odvolání kouče Paca Lópeze, o jehož osudu rokovalo představenstvo na nočním jednání.

Článek

Někdejší reprezentant Míchel vedl Getafe teprve od konce května. Na lavičku mužstva z předměstí Madridu tehdy usedl podruhé, poprvé v klubu působil v letech 2009 až 2011. V této sezoně získal tým pod jeho vedením pouhý bod a v tabulce je poslední.

Zástupci Levante čtyřiapadesátiletého kouče propustili po sobotní porážce 0:1 na hřišti Mallorcy, po níž je tým z Valencie na třetím místě od konce tabulky. Levante v osmi zápasech získalo jen čtyři body a ještě nevyhrálo. Na pásmo záchrany ztrácí dva body.

Bývalý hráč Levante López převzal mužstvo v březnu roku 2018, kdy se po odvolání Juana Ramóna Muňize přesunul od B týmu. V minulé sezoně dovedl tým do semifinále Španělského poháru.

Reklama

Související témata: