Hlavní obsah

Jsem gay, šokovala legenda Realu Madrid. Pak přišla s vysvětlením

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Coming out, tedy veřejné přiznání své homosexuální orientace, není ve světě sportu častým jevem. Mezi fotbalisty už vůbec ne. Jednou z výjimek je sedmnáctiletý Jake Daniels, který homosexualitu otevřeně přiznal už ve svých sedmnácti letech. Teď to vypadalo, že se k němu přidal i Iker Casillas, bývalý gólman a legenda Realu Madrid. Prohlášení učinil na svém Twitteru, ale nakonec se ukázalo, že je vše jinak.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Bývalý španělský fotbalový brankář Iker Casillas. Archivní foto.

Článek

„Doufám, že mě budete respektovat: Jsem gay," napsal Iker Casillas v neděli odpoledne na svůj twitterový účet. Pro mnohé toto odhalení bylo velkým překvapením. Od roku 2016 byl bývalý španělský reprezentant ženatý s novinářkou Sarou Carbonerovou, kterou políbil ve slavném televizním rozhovoru po finále MS v roce 2010 a se kterou má dva syny.

Po jejich rozchodu v roce 2021 byl spojován s různými slavnými ženami, naposledy dokonce se zpěvačkou Shakirou, která se nedávno rozešla s jeho reprezentačním kolegou Piquém. Někteří fanoušci tak začali spekulovat, že si z nich legenda Realu Madrid jen vystřelila, aby utnula spekulace o nové partnerce.

Některé pak ale možná nahlodal komentář Carlese Puyola, rovněž bývalého španělského reprezentanta, který napsal: „Je čas začít vyprávět náš příběh, Ikere," a doplnil to emoji polibku a srdce. Dvojnásobný vítěz mistrovství Evropy svůj příspěvek s přiznáním zhruba po dvou hodinách smazal.

Později uvedl vše na pravou míru. „Napadený účet. Naštěstí je už vše v pořádku. Omlouvám se všem mým sledujícím. A samozřejmě také LGBT komunitě," napsal Casillas.

Hackeři si tedy vystřelili jak ze samotného fotbalisty, tak i z téměř 10 milionů jeho sledujících.

Reklama