Hlavní obsah

Jsem realista, vyhrát titul bude velmi složité, tuší kouč Koeman

Trenér fotbalistů Barcelony Ronald Koeman po úterní domácí remíze 1:1 s Eibarem v 16. kole španělské ligy přiznal, že vyhrát titul bude už velmi složité. Katalánský tým ztrácí z šesté pozice sedm bodů na vedoucí Atlético, které má ještě dva zápasy k dobru, a druhý Real Madrid. Barca sice neprohrála v pátém kole za sebou, ale ve druhém z posledních tří pouze remizovala.

Foto: Cesar Manso, ČTK/AP

Trenér fotbalistů Barcelony Ronald Koeman.

Článek

"Jsem realista, vyhrát titul bude velmi složité. Nic není nemožné, ale musíte vzát v úvahu ten odstup. Atlético podle mě vypadá hodně dobře. Je velmi silné a moc neinkasuje," citoval Koemana deník Marca.

Jeho mužstvu proti Eibaru kvůli zranění chyběli kapitán Lionel Messi, Gerard Piqué, Ansu Fati a Sergi Roberto. "Nechci tvrdit, že jsme postrádali zkušené hráče. Tým prochází obměnou a navíc máme i zraněné. Šanci dostávají mladí hráči, ale proti Eibaru nechyběli ani ostřílení hráči," uvedl sedmapadesátiletý Nizozemec.

Barcelona se na Camp Nou dlouho nemohla prosadit. Její útočník Martin Braithwaite nejprve v osmé minutě neproměnil penaltu a poté skóroval z ofsajdu. Místo toho šel do vedení Eibar v 57. minutě, kdy Kike obral o míč chybujícího stopera Ronalda Arauja a ze samostatného úniku se nemýlil. O deset minut později vyrovnal Ousmane Dembélé.

Foto: Juan Medina, Reuters

Lionel Messi Barceloně v utkání proti Eibaru citelně chyběl

"Postrádali jsme sice Lea, který je rozdílový hráč, ale je nepochopitelné, že jsme nevyhráli. Měli jsme šance, zahodili penaltu a darovali jsme jim gól. Byla to jedna z jejich mála střel na branku," prohlásil Koeman.

Reklama

Související témata: