Hlavní obsah

Jsi pašák, Cristiano! Ronaldo zaplatil malému chlapci náročnou operaci mozku

Madrid

Fotbalové kvality Cristiana Ronalda jsou nezpochybnitelné a ačkoliv na někoho působí arogantním dojmem, portugalský útočník opakovaně prokazuje, že má srdce na správném místě. Nejnověji se držitel Zlatého míče rozhodl uhradit nákladnou operaci teprve desetiměsíčnímu hochovi, který od narození trpí neurologickou poruchou. Informoval o tom server deníku Daily Mail.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Cristiano Ronaldo znovu dokázal, že není jen skvělý fotbalista.

Článek
Fotogalerie

Rodiče dítěte, jinak velcí příznivci Realu Madrid, se obrátili na devětadvacetiletou hvězdu týmu s žádostí o některé z jejích sportovních artiklů. Ty chtěli vzápětí vydražit a výtěžek z aukce použít na lékařský zákrok, který by jinak vzhledem k jeho finanční náročnosti nemohli uhradit.

Ronalda snaha dojala a veškeré náklady spojené s operací a s pobytem v nemocnici ve výši přes 70 000 eur (bezmála dva milióny korun) se rozhodl zafinancovat ze svého. Kopačky a podepsaný dres poslal rodině k tomu.

Desítky epileptických záchvatů

Desetiměsíčnímu Eriku Ortizu Cruzovi ze španělského Villaluenga de la Sagra diagnostikovali lékaři kortikální dysplazii, chlapec údajně v nejhorších dnech prodělá až tři desítky epileptických záchvatů. Operace by mu měla pomoci utrpení zmírnit.

Seppa Blattera, prezidenta Mezinárodní fotbalové federace, Ronaldův záměr nadchl: „Řada hráčů využívá svého postavení k podpoře druhým. Rád bych viděl ještě více takových příkladů," napsal šéf FIFA na svém twitterovém účtu.

Ronaldovi, jenž si v Realu přijde ročně na zhruba 17 miliónů eur čistého, není pomoc v sociální oblasti cizí. Stal se například tváří kampaně Mezinárodního výboru Červeného kříže, začátkem letošního roku zase oslavil zisk Zlatého míče společně s dětmi trpícími leukémií.

Na začátku ledna zase splnil sen mladíkovi Jorgemu, jemuž lékaři diagnostikovali rakovinu. Ronaldo chlapci a jeho mamince zajistil vstup do VIP lóže na ligový zápas proti Celtě Vigo.

Reklama