Hlavní obsah

Koemana rozzlobilo, že Barcelona proti Realu nekopala "jasnou" penaltu

Madrid

Trenér fotbalistů Barcelony Ronald Koeman po porážce 1:2 s Realem Madrid ve šlágru španělské ligy cítil velkou křivdu. Podle nizozemského kouče rozhodčí Jesús Gil Manzano hostům v závěru sobotního El Clásica odepřel jasnou penaltu.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Setkání legend... Barcelonský kouč Ronald Koeman zdraví kolegu Zinedina Zidana z Realu Madrid.

Článek

Kataláncům se nelíbila situace z 83. minuty, kdy madridský obránce Ferland Mendy v šestnáctce zastavil střídajícího útočníka Martina Braithwaitea. "Pokud jste viděli zápas a jste fanoušci Barcelony, tak budete naštvaní kvůli několika verdiktům rozhodčího. Byla to naprosto jasná penalta, potom ještě nastaví pouhé čtyři minuty," řekl Koeman v televizním rozhovoru.

Barcelona během úvodní půlhodiny inkasovala dva góly od Karima Benzemy a Toniho Kroose. V 60. minutě snížil Óscar Mingueza a po vyloučení domácího Casemira v nastavení ještě náhradník Ilaix Moriba napálil břevno branky Realu.

"V prvním poločase jsme nehráli dobře v útoku ani v obraně. Po změně stran to od nás bylo lepší. Jediné, co chci, aby sudí dělal správná rozhodnutí," prohlásil Koeman, jehož svěřenci v La Lize prohráli poprvé po 19 utkáních.

Barca ztrácí jeden bod

Úřadující mistři ovládli i druhé El Clásico sezony a poskočili do čela neúplné tabulky. Druhý městský rival Atlético, s nímž má Real lepší vzájemnou bilanci, má stejně bodů a zápas k dobru. Třetí Barca na konkurenty v boji o titul ztrácí jeden bod.

Podle trenéra Realu Zinédinea Zidanea je nefér tvrdit, že domácí zvítězili jenom díky neodpískanému pokutovému kopu. "Měli bychom být spokojení s naším výkonem. Zasloužili jsme si zvítězit, nebylo to kvůli rozhodčímu. Pokud neodpískal penaltu, tak to znamená, že žádná nebyla," upozornil francouzský kouč.

"Důležitou věcí z našeho pohledu je to, co jsme předvedli na hřišti. Skvěle jsme začali a potom trošku trpěli, protože Barcelona je výborné mužstvo. Ale měli jsme hodně šancí na vstřelení třetího gólu. Nicméně fyzicky jsme na hranici sil a je pro nás náročné vůbec dohrát zápas," přidal Zidane, jehož tým v úterním úvodním čtvrtfinále Ligy mistrů doma porazil Liverpool 3:1.

Reklama

Související témata: