Hlavní obsah

Manchester United je malý klub, odmítl zájem Rudých ďáblů o Griezmanna ředitel Atlétika

Madrid/Praha

To, že útočník Antoine Griezmann v létě opustí Atlétiko Madrid, je skoro hotovou věcí. Záleží jen na tom, kam budou směřovat jeho další kroky. Nejvážnějším adeptem jsou Rudí ďáblové, kteří v čele s José Mourinhem nabízejí rekordních 100 miliónů eur, což by z francouzského legionáře udělalo druhého nejdražšího fotbalistu světa. Tento přesun ale nevidí příliš reálně ředitel španělského klubu Enrique Cerezo, který pro list Marca prohlásil: „Manchester United? To je malý tým.“

Foto: Javier Barbancho, Reuters

Antoine Griezmann z Atlétika Madrid během zápasu španělského poháru s Barcelonou.

Článek

Už to tu jednou bylo. Madridský celek v červenci 2011 prodal na Ostrovy své největší ofenzivní eso. Argentinec Sergio Agüero také zamířil do Manchesteru, ale ne do United, nýbrž k jeho největšímu rivalovi City. Tehdejší suma byla 36 miliónů eur. Griezmann má však cenovku mnohem vyšší.

„Víte, já věřím lidem, které mám pod smlouvou," pravil stroze Cerezo s odkazem na platný kontrakt francouzského hráče. Třetí nejlepší fotbalista světa za rok 2016 dle lednové ankety FIFA je u Los Rojiblancos smluvně zavázán do června 2021. V kontraktu je zabudována výkupní klauzule ve výši 100 miliónu eur.

Právě takovou částku chtějí nabídnout Rudí ďáblové, což bral prezident Atlétika s humorem. „Manchester United? To je malý tým," pravil v narážce, že by svůj klenot nejraději viděl v mnohem větším klubu. Tak jako to platí v případě Agüera, jehož odchod také provázely kontroverzní výroky.

Čas splácet půjčky

„V rádiu jsem tenkrát řekl, že Agüero byl blázen, že opustil Atlétiko. Tehdy to vyznělo tak, že ho považuji za hlupáka, ale to on není," vysvětloval Cerezo. „Je to jeden z nejlepších hráčů v historii fotbalu a také je to můj dobrý přítel, kterému v Anglii přeju štěstí."

Podobné přání může v létě vyslovit i v případě Griezmanna. Ačkoliv se ho bude snažit udržet zuby nehty, peníze bude osmašedesátiletý funkcionář potřebovat jako sůl, protože musí začít splácet půjčky a úvěry, které si vzal na výstavbu nového stadiónu pro 67 tisíc diváků na místě bývalého atletického stánku La Peineta.

A právě odchod francouzského forvarda by byl nejlepším možným řešením.

Reklama

Související témata: