Hlavní obsah

Granada - Barcelona 0:4Messi s Griezmannem si zařádili, Sevilla porazila San Sebastian

Madrid
Aktualizováno

Fotbalisté Barcelony vyhráli v 18. kole španělské ligy v Granadě 4:0 a vrátili se na třetí místo před Villarreal. Po dvou gólech si připsali kapitán Lionel Messi a další útočník Antoine Griezmann, jenž měl i nahrávku. Sevilla, které od prosince kvůli zranění chybí brankář Tomáš Vaclík, porazila doma díky hattricku Júsufa En-Nesjrího pátý San Sebastian 3:2.

Foto: Jon Nazca, Reuters

Barcelonský Lionel Messi skóruje v Granadě.

Článek

Fotbalisté Realu Madrid remizovali v 18. kole španělské ligy v Pamploně bez branek a ztrácí bod na vedoucí Atlético, které má k dobru tři utkání.

Barcelona vedla od 14. minuty po Griezmannově trefě. V rozmezí 35. až 42. minuty se dvakrát prosadil Messi. Třiatřicetiletý Argentinec je s 11 góly nejlepším střelcem soutěže a jako první hráč v dějinách La Ligy překonal hranici 10 branek v 15 sezonách po sobě. Po změně stran stanovil konečný stav Griezmann.

Katalánské mužstvo vyhrálo třetí kolo po sobě a ztrácí čtyři body na vedoucí Atlético Madrid, které má tři zápasy k dobru. Dnes mělo hrát s Bilbaem, kvůli sněhové bouři však bylo utkání odloženo.

Úvodní čtyři branky v Seville padly v rozmezí čtvrté až 14. minuty. Domácí šli díky marockému útočníkovi En-Nesjrímu dvakrát do vedení, ale hosté pokaždé srovnali. Hattrick završil třiadvacetiletý En-Nesjrí zkraje druhého poločasu.

Andaluský celek se na San Sebastian bodově dotáhl. Navíc oproti němu odehrál o tři duely zápasy méně. Sevilla neprohrála šesté kolo po sobě a na třetí Barcelonu, která odehrála o dva zápasy navíc, ztrácí čtyři body.

Španělská fotbalová liga - 18. kolo:
FC Sevilla - San Sebastian 3:2 (4., 7. a 46. En-Nesjrí - 5. vlastní Diego Carlos, 14. Isak)
Granada - FC Barcelona 0:4 (12. a 63. Griezmann, 35. a 42. Messi)
Pamplona - Real Madrid 0:0
Utkání Atlético Madrid - Bilbao bylo kvůli sněhové bouři odloženo.

Reklama