Hlavní obsah

Milé gesto. Španělský tým místo dětí doprovázely matky, připomněl jejich svátek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nečekaný pohled se naskytl divákům v aktuálním kole španělské La Ligy. Fotbalisté Getafe nastoupili k pátečnímu utkání proti Bilbau s nezvyklým doprovodem. Místo capartů je doprovázely starší a udržované dámy. Jednalo se o matky hráčů, kterým chtěl klub originálně popřát k blížícímu se svátku.

Foto: Profimedia.cz

Fanoušci Getafe

Článek

„Nejvýjimečnější den. Den matek u nás na stadionu,“ umístilo Getafe komentář i video na sociální sítě. Záběry z netradičního úvodu se rychle rozšířily po internetu.

Uživatelé si všimli, že klub z předměstí Madridu přichystal maminkám i dresy s jejich jmenovkami. Oceňovali hezké gesto. Britský bulvár zpozorněl, že Masona Greenwooda, zapůjčeného z Manchesteru United, doprovázela maminka Melanie.

Dohled rodičů ale Getafe štěstí vůbec nepřinesl. Naopak. S Athleticem prohrálo 0:2, přestože hosté z Bilbaa dohrávali po dvou vyloučených o devíti. V samém závěru zahodil domácí Greenwood i penaltu. Porážka Getafe nejspíš definitivně vzdálila příčky zajišťující evropské poháry.

V pátek večer to ale na Coliseu Alfonsa Péreze snad tolik nevadilo.

Mimochodem, Mezinárodní den matek se slaví druhou květnou neděli. Letos připadá na 12. květen. Že by Španělé posloužili jako inspirace pro českou ligu? V ní se už slaví Víkend otců.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.