Hlavní obsah

Násilníku! Opora Realu se přímo na hřišti opřela do krajana obviněného z pokusu o sexuální útok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obvykle se mluví o jeho fotbalovém nadání, při středeční výhře v utkání španělské La Ligy na hřišti Getafe (2:0) na sebe ale Jude Bellingham upozornil jinak. „Násilníku,“ utrousil zřejmě záložník Realu Madrid na adresu domácího Masona Greenwooda, který v minulosti čelil obvinění z pokusu o znásilnění. Bohužel pro Bellinghama ale vše zblízka zabraly televizní kamery a Getafe záležitost nenechává bez odezvy.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Ofenzivní záložník Realu Madrid Jude Bellingham

Článek

Ze záběrů je téměř jednoznačné, co přesně opora Bílého baletu po souboji s Greenwoodem řekla. Pohyb jejích rtů totiž odpovídá slovu „rapist“, které v angličtině označuje sexuálního násilníka. Což potvrdil i expert na odezírání z úst Jeremy Freeman. „Po důkladné analýze jsem si na 97 procent jistý, že zaznělo slovíčko rapist. Sedí to i na přízvuk, kterým Bellingham mluví,“ uvedl britskému portálu Daily Mail.

S čímž koresponduje i jednání Getafe. Zástupci klubu po závěrečném hvizdu požádali tým sudích, aby do zápisu o utkání incident zahrnuli a předali k dalšímu šetření, které by středopolaři Realu mohlo přinést dodatečný trest. Vzhledem k tomu, že Bellingham i Greenwood pocházejí z Anglie, není ani vyloučeno, že druhý jmenovaný sám zaslechl, jak jej krajan označil.

Ať už podnět rozhodčím přišel z jakéhokoliv důvodu, vypadá to, že Greenwooda dobíhá jeho minulost. Značně pohnutá. I když u něj nakonec vše vyústilo v prokázání neviny.

Nyní 22letý útočník měl před sebou zářnou kariéru. Coby produkt mládežnické akademie slavného Manchesteru United se probojoval až do A-týmu. Fanoušci Rudých ďáblů mu leželi u nohou. Aby také ne, když šlo o komplexního hráče, schopného nastoupit kdekoliv v ofenzivě. Navíc nadmíru šikovného a s ohromným potenciálem. Vždyť v ročníku 2019/2020, během něhož oslavil osmnáctiny, v Premier League nasázel deset branek.

Jenže v lednu 2022 se život nadějného mladíka začal bortit. Nejprve byl obviněn z pokusu o znásilnění, nátlakového chování a fyzického napadení přítelkyně Harriet Robsonové. Ta na sociálních sítích sdílela fotky modřin i krvácejících ran se slovy: „Tohle je pro všechny, kteří chtějí vědět, co mi ve skutečnosti Mason Greenwood dělá.“ Navíc zveřejnila i audionahrávky, na nichž ji mužský hlas nutí k sexuálnímu styku.

Manchester United obratem Greenwooda, který byl vyšetřován na svobodě, vyřadil z kádru. Anglický fotbalista byl v říjnu 2022 dokonce zadržen, v únoru následujícího roku jej ale prokuratura zprostila obvinění. I proto, že klíčoví svědkové (včetně Robsonové, s níž Greenwood od července dokonce vychovává společného potomka) ta svá stáhli. Obnovení kariéry se útočník dočkal v létě, kdy odešel hostovat do Getafe.

Dřívější příspěvky Robsonové na sociálních sítích si ale mnozí pamatují. A valná část fotbalové veřejnosti v Greenwoodovu nevinu tak úplně nevěří. Zřejmě včetně Bellinghama.

Reklama

Související témata:
Mason Greenwood