Hlavní obsah

Chcípni! Těžký debut posily Getafe, fanoušci soupeře mu přáli smrt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Anglický útočník Mason Greenwood, který byl v únoru zproštěn obvinění z pokusu o znásilnění, se vrátil po 20 měsících k fotbalu a čelil nenávistným pokřikům fanoušků soupeře. Jednadvacetiletý hráč v neděli debutoval v dresu Getafe, kam přišel, na roční hostování z Manchesteru United a hrstka příznivců Pamplony na něj pokřikovala, ať chcípne. Kouč hostů Jagoba Arrasate jejich chování odsoudil, trenér madridského celku José Bordalás Greenwooda chválil.

Foto: Profimedia.cz

Anglický fotbalista Mason Greenwood.

Článek

Greenwood naskočil do zápasu v 77. minutě a brzy nato vybojoval rohový kop, po kterém dal Nemanja Maksimovič hlavičkou vítězný gól na 3:2.

„Příjemně nás překvapil,“ řekl kouč Bordalás o Greenwoodově výkonu po zápase. „Pomohl nám v útoku i v obraně. Pořád s ním pracujeme, protože řadu měsíců nehrál. Nespěcháme. Řekl bych, že dnešek pro něj byl výjimečný a bylo pro něj zadostiučiněním, že zase hrál fotbal. To je to, co fotbalisté chtějí,“ uvedl trenér Getafe.

Greenwood, který má za sebou jeden start za anglickou seniorskou reprezentaci, byl loni v říjnu obžalován z pokusu o znásilnění, nátlakového chování a napadení. V únoru bylo jeho stíhání zastaveno. Greenwood, který hrál hrál za United od šesti let, uznal, že se dopustil chyb. Obvinění z pokusu o znásilnění však popírá. V Getafe dostal šanci na restart kariéry, i když španělská organizace bojující proti domácímu násilí proti tomu protestovala.

Bordalás zdůraznil, že novou posilu hodnotí pouze po sportovní stránce. „Je to skvělý hráč. Máme z něj radost. Integroval se dobře, vezmeme-li v úvahu, jak krátkou dobu tady je,“ uvedl.

Reklama

Související témata: