Hlavní obsah

Nechoval jsem se jako profesionál, prozradil Jankto. Teď maká a jde mladým příkladem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Maká na sto procent, ale v základní sestavě Getafe chybí. Šestadvacetiletý český fotbalový reprezentant už je dávno fit po zářijovém zranění kotníku, ale boj o záchranu v nejvyšší španělské soutěži sleduje jen z lavičky náhradníků. Kouče Míchela ve zmíněné době nahradil Quique Sánchez Flores, pod nímž se tým zvedl. „Nedokázal jsem se vrátit do základu, tým hrál velice dobře a trenér neměl důvod měnit sestavu,“ přiznává v pořadu Premier Class na Sport.cz.

Už to netrollím jako v Sampdorii, prozrazuje Jankto o své roli náhradníka v pořadu PREMIER CLASSVideo: Sport.cz

 
Článek

Když už šance přijde, má to Jankto hodně složité. Jistě mu nepomáhá, že jej madridský klub využívá na jiném postu, než je zvyklý nastupovat. „Hrajeme v rozestavení 5-3-2 a já prostě nejsem krajní obránce. Víme všichni, že jsem o řadu výš," prozrazuje odchovanec Slavie.

V nelehké situaci se snaží udržet správný přístup. „I trenér mi říká: Vím, že to není tvoje pozice, ale jsem rád, že se chováš jako profesionál, že trénuješ na sto procent," vypráví v diskusi s moderátorem Filipem Lejčkem v pořadu Premier Class na Sport.cz.

Jankto zaplatil přes milion za hráče počítačové hry, přetáhl ho z týmu Křetínského.Video: Sport.cz

Následně srovnává svou pozici v týmu se zkušeností z italské Serie A. „V Sampdorii to bylo to samé, kdy jsem nehrál snad deset zápasů po sobě, a to jsem ani nebyl zraněný," připomíná.

„Třeba už jsem se zlepšil v té psychice, že to na mě nedopadlo tolik jako v Sampdorii, kde jsem třeba tréninky trollil, jak se teď říká v našem věku. Nechoval jsem se jako profesionál, kdežto tenhle rok dávám dobrý příklad mladým hráčům," pokračuje.

PREMIER CLASS s Jakubem Janktem.Video: Sport.cz

A jak vidí svou budoucnost? „Mám tady smlouvu ještě na čtyři roky, ale určitě chci začít hrát, jinak by to nemělo smysl pro mě, ani pro Getafe."

Reklama

Související témata: