Hlavní obsah

Nefér El Clásico. Nechápu, že nejsou peníze na gólovou technologii, zuří brankář Barcelony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pět gólů, velké drama, prvotřídní fotbal. Jenže po nedělním El Clásiku se řeší především kontroverzní moment z 27. minuty. Barcelona, která třaskavé derby na půdě Realu Madrid prohrála 2:3 gólem záložníka Judea Bellinghama z nastavení, se cítí hrubě poškozena. „Tohle byl nefér zápas,“ zuřil po utkání trenér Barcelony Xavi.

Foto: Susana Vera, Reuters

Jude Bellingham z Realu Madrid (vlevo), Robert Lewandowski z Barcelony a rozhodčí Cesar Soto Grado čekají na rozhodnutí VAR při nedělním El Clásicu.

Článek

Jeho tým vedl rychle na San Bernábeu po hlavičce Christensena, poté srovnal z pokutového kopu Vinicius Junior. Za stavu 1:1 pak zakroutil centr na přední tyč hostující Lamine Yamal, brankář Realu Andriy Lunin podle hostů vyrážel míč už za brankovou čárou. Z některých televizních záběrů se může zdát, že míč čáru přešel. Každopádně sudí i VAR se shodli, že ne.

„Je ostuda, že nemáme technologii brankové čáry! Pokud chceme být nejlepší ligou na světě, musíme v tomto smyslu postoupit. Zápas nebyl fér. Evidentně. Nejde nikoho takhle klamat, a už vůbec ne fanoušky,“ zlobil se Xavi.

Zatímco anglická Premier League tzv. Goal-line technology má, La Liga nikoli. Funguje jednoduše - pokud míč přejde celým objemem brankovou čáru, hlavnímu rozhodčímu se rozvibrují hodinky. „Tohle je ostuda pro fotbal, nemám slov. V tomto světě je tolik peněz, ale nejsou prostředky na to nejdůležitější,“ pravil nabroušeně brankář Barcelony Marc-Andre ter Stegen.

Ten kromě pokutového kopu inkasoval v 73. minutě, kdy ho zblízka překonal Lucas Vázquez. Německý gólman byl pak v nastavení krátký na dorážku Bellinghama, který vystřelil Realu výhru 3:2.

Dvacetiletý Bellingham se stal prvním hráčem Realu od roku 2007 (Ruud van Nistelrooij), který skóroval v prvních dvou duelech proti Barceloně. Branka anglického reprezentanta, který přišel do Madridu v létě z Dortmundu za 103 milionů eur (přes 2,5 miliardy korun), navíc Real notně přiblížila titulu. Šest kol před koncem soutěže má na druhou Barcelonu náskok 11 bodů.

Přešel podle Vás balon brankovou čáru?
Ano.
86,5 %
Ne.
13,5 %
Celkem hlasovalo 4833 čtenářů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.