Hlavní obsah

Nejdřív překonal klubovou legendu, pak řval Griezmann na trenéra

Leverkusen/Praha

I trenér Atlética se musel Griezmannově vzdoru a pokřikům smát. „Ne, nestřídej ho,“ řval francouzský legionář k lavičce, když Diego Simeone rozhodl, že dvacet minut před koncem osmifinále Ligy mistrů v Leverkusenu vystřídá jeho krajana Gameira. „Je nejlepší,“ bránil Francouz spoluhráče, který mu nahrál na gól. Mimochodem rekordní gól, protože třináctou trefou v Lize mistrů překonal Griezmann klubovou legendu Atlétika Luise Aragonése.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Radost Antoinea Griezmanna, střelce druhé branky Atlética Madrid v souboji s Leverkusenem.

Článek

Až po zápase, které Atlético vyhrálo 4:2 a má tudíž nakročeno do čtvrtfinále, se Griezmann zklidnil.

„Gameriro hrál opravdu dobře a mužstvu hodně pomáhal. Mně také. Vždyť v této sezóně mně už nahrál na sedm gólů, zatímco já jemu jen na tři nebo čtyři," zasmál se sám své zlobě adresované trenérovi.

„Jenže trenér je šéf a rozhodl se, že ho ze hřiště sundá. Nakonec nám tou změnou pomohl vítězství stvrdit," uznal, že Simeone měl jako vždy pravdu. Poté, co nastoupili Partey, Torres a Correa, vstřelilo Atlético čtvrtý gól a výhru pečetilo.

„Alespoň teď každý viděl a chápe, proč bylo Atlético v posledních třech letech dvakrát ve finále Ligy mistrů," reagoval na porážku trenér Leverkusenu Roger Schmidt.

„Mohu se odsud vrátit do Madridu s velkým úsměvem na tváři. A nic na tom nemění, že jsme mohli vyhrát ještě vyšším rozdílem, ovšem domácí gólman předvedl dva vynikající zákroky," dobře se bavil i trenér Simeone.

I Griezmannova řečnická vložka zachycená televizními kamerami ho pobavila. „Čím nespokojenější budou moji hráči se střídáním, tím víc budu spokojen já," komentoval řečnění francouzského hráče.

Rodáka z Mâconu nakonec uchlácholila třináctá branka v Lize mistrů a posun ve statistikách Atlétika před Luise Aragonése.

„Jsem šťastný a hrdý na to, že jsem součástí klubové historie. Chci dál dělat to nejlepší pro mužstvo a samozřejmě i sám pro sebe a doufám, že budu takhle dál pokračovat," vykládal do kamer španělské televize BeIn Sports.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články