Hlavní obsah

Obránce Barcelony Araújo byl po otřesu mozku propuštěn z nemocnice

Aktualizováno

Obránce Barcelony Ronald Araújo utrpěl při srážce se spoluhráčem Gavim v úterním ligovém utkání proti Celtě Vigo otřes mozku. Třiadvacetiletý uruguayský fotbalista strávil noc na pozorování v nemocnici, z níž byl dnes propuštěn.

Foto: Albert Gea, Reuters

Obránce Barcelony Ronald Araújo utrpěl otřes mozku

Článek

Araújo připravil fanouškům a aktérům zápasu chvilku hrůzy v 60. minutě po srážce s Gavim ve vzdušném souboji. Po nárazu hlavami se dokázal zvednout a uběhl pár kroků, po nichž se ale zhroutil bezvládně na zem. Přímo na hřiště pro něj přijela sanitka a odvezla ho do nemocnice.

"Ronald Araújo utrpěl otřes mozku a byl převezen do nemocnice na další vyšetření," uvedl klub v krátkém prohlášení po zápase. V průběhu dne pak Barcelona sdělila, že testy dopadly dobře a hráč byl z nemocnice propuštěn. "Kdy se vrátí na hřiště, bude záležet na jeho uzdravování," dodal tým.

Optimisticky o Araújově stavu hovořil bezprostředně po výhře 3:1 barcelonský trenér Xavi. "Měl jsem velký strach, že se stalo něco ošklivého, ale co vím, byl při vědomí, v pořádku a do nemocnice jel z preventivních důvodů. Neměl by mít žádný větší problém, takže snad bude brzy doma, pokud vše bude v pořádku," řekl kouč.

Devítinásobný uruguayský reprezentant Araújo hraje za Barcelonu od roku 2019. V dubnu podepsal na Camp Nou smlouvu do roku 2026 s výstupní klauzulí ve výši jedné miliardy eur (25 miliard korun).

Reklama

Související témata: