Hlavní obsah

R. Sociedad - Barcelona 1:4Oslavenec Lewandowski dvěma góly pomohl Barceloně k výhře

Aktualizováno

Polský kanonýr Robert Lewandowski oslavil dnešní 34. narozeniny prvními dvěma góly ve španělské lize. Fotbalisté Barcelony i díky němu ve druhém kole vyhráli 4:1 v San Sebastianu.

Foto: Vincent West, Reuters

Polský kanonýr Robert Lewandowski oslavil dnešní 34. narozeniny prvními dvěma góly ve španělské lize. Fotbalisté Barcelony i díky němu ve druhém kole vyhráli 4:1 v San Sebastianu.

Článek

Lewandowski se prosadil už po 50 sekundách hry. Bývalý hráč Bayernu Mnichov si ve vápně naběhl na přihrávku Baldeho a zařídil první gól Barcelony v novém ročníku La Ligy. V prvním kole Katalánci remizovali 0:0 s Vallecanem.

Hosté se však z vedení neradovali příliš dlouho. V šesté minutě se po chybné rozehrávce Barcelony dostal do úniku Alexander Isak a obloučkem se postaral o vyrovnání.

Barcelona si však nakonec došla pro jasné vítězství. Nejprve v 66. minutě zvýšil na 2:1 Ousmane Dembélé a chvíli na to se podruhé opět zblízka trefil oslavenec Lewandowski.

Pod oba góly se přihrávkou podepsal Ansu Fati, který korunoval výkon i vstřelenou brankou. Dvanáct minut před koncem mu Lewandowski přiťuknul míč za obranu a devatenáctiletý útočník upravil na konečných 4:1.

Stoprocentní je po dvou kolech Villarreal, který uspěl 2:0 na hřišti Atlética Madrid. "Žlutá ponorka" vstřelila obě branky na Wanda Metropolitano po změně stran - v 73. minutě se prosadil Yeremy Pino, v nastavení skóroval Gerard Moreno.

Foto: Isabel Infantes, Reuters

Fotbalista Atlética Antoine Griezmann v zápase s Villarrealem.

Smolný zápas v dresu domácích prožil obránce Nahuel Molina, který nejprve před úvodním gólem chyboval a poté byl krátce před druhou brankou hostujícího Villarrealu vyloučen.

Atlético v tomto kalendářním roce na domácím stadionu nebodovalo teprve podruhé. Poprvé prohrálo v únoru v ligovém zápase s Levante 0:1.

Ve zbývajícím dnešním utkání Bilbao doma zdolalo Valencii 1:0. V 42. minutě se prosadil střelou na bližší tyč Berenguer.

Španělská fotbalová liga - 2. kolo:
Bilbao - Valencie 1:0 (42. Berenguer)
Atlético Madrid - Villarreal 0:2 (73. Pino, 90.+8 Moreno),
San Sebastian - FC Barcelona 1:4 (6. Isak - 1. a 68. Lewandowski, 66. Dembélé, 79. Fati).

Reklama