Hlavní obsah

Podle Xaviho je Zlatý míč pro Messiho naprosto spravedlivý

Barcelona

Trenér fotbalistů Barcelony Xavi Hernández se zastal svého bývalého spoluhráče Lionela Messiho, jehož nedávné vítězství v anketě Zlatý míč na úkor polského kanonýra Roberta Lewandowského zpochybnila řada osobností. Xavi Argentincův rekordní sedmý triumf označil za naprosto spravedlivý.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Lionel Messi s trofejí.

Článek

"Podle mě je to fotbalová spravedlnost. (Messi) je nejlepší fotbalista na světě i nejlepší hráč všech dob. Tohle sedmé vítězství si bezpochyby zaslouží," řekl Xavi, jenž nedávno s katalánským velkoklubem podepsal smlouvu do června 2024.

Na základě hlasování novinářů z celého světa Messi získal 613 bodů. Lewandowski, který v letošních 54 zápasech za Bayern Mnichov a polskou reprezentaci nastřílel 64 gólů, za ním zaostal o 33 bodů.

"Někdo si může myslet, že si to zasloužil i Lewandowski nebo další hráči, ale to je každý rok stejná písnička. Protože otevřeli obálku a řekli, že vyhrál Messi, tak je to fér," dodal jednačtyřicetiletý bývalý záložník, jenž s Barcelonou získal osm ligových titulů a čtyřikrát vyhrál Ligu mistrů.

Reklama

Související témata: