Hlavní obsah

Real Madrid - Celta Vigo 2:0Real Madrid se přiblížil vedoucí Barceloně

Aktualizováno

Fotbalisté Realu Madrid po postupu do semifinále Ligy mistrů uspěli i ve španělské lize, po výhře nad Celtou Vigo 2:0 se přiblížili na osm bodů vedoucí Barceloně, která se v neděli utká s Atléticem Madrid. Fotbalisté Betisu Sevilla podlehli ve španělské lize na hřišti Osasuny 2:3 a utrpěli další ztrátu v boji o účast v Lize mistrů. Po třetí porážce z posledních čtyř zápasů ztrácejí na pátém místě šest bodů na čtvrtý San Sebastian, který obrátil zápas s Vallecanem a vyhrál 2:1. V bojích o evropské poháry je stále Bilbao, které zvítězilo 2:1 nad sedmnáctou Almerií a ze sedmého místa ztrácí na pátý Betis dva body. K záchraně se přiblížit Valladolid, který porazil Gironu 1:0.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Eder Militao právě poslal Real do vedení 2:0.

Článek

Real Madrid rozhodl zápas se dvanáctou Celtou v závěru prvního a v úvodu druhého poločasu. Ve 43. minutě se razantní střelou prosadil Asensio, španělský útočník pak asistoval u druhého gólu, když centrem našel Militaa, který hlavičkou potvrdil výhru domácích. Asensio zažívá povedenou druhou půlku sezony, v roce 2023 vstřelil osm branek a na čtyři přihrál. Celta je po čtyřech zápasech bez výhry na 12. místě v neúplné tabulce.

Pamplona porazila Betis po devíti letech, a to díky výkonu v úvodním poločase. V první čtvrthodině dvakrát zafungovala spolupráce střelce Budimira s přihrávajícím Barjou. Miranda sice záhy snížil po rohovém kopu, ale ještě do přestávky vrátil Osasuně dvoubrankový náskok Moncayola. Domácí ani ve druhém poločase neubránili situaci po rohovém kopu, ale na Rodríguezův gól už nikdo nenavázal.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Marco Asensio z Realu Madrid oslavuje svůj gól proti Celtě Vigo.

Vallecano poslal v Baskicku do vedení svým osmým gólem v sezoně Palazón, na prudkou střelu španělského útočníka však do dvou minut zareagoval hlavičkou Sorloth. Sociedad se dočkal třetí domácí výhry za sebou po gólu v 81. minutě, když si Lejeune srazil centr do vlastní sítě.

Bilbao se díky dnešní výhře drží ve hře o evropské poháry, a to zásluhou Sanceta, který přihrál na obě branky hostů. V deváté minutě uvolnil Nica Williamse a mladší z bratrů Williamsových v dresu Bilbaa skóroval i díky chybě gólmana. V 56. minutě zvýšil náskok De Marcos, Almería dokázala pouze korigovat skóre, v nastavení se krásnou střelou z voleje prosadil Centelles.

Španělská fotbalová liga - 30. kolo:
Pamplona - Betis Sevilla 3:2 (6. a 11. Budimir, 41. Moncayola - 16. Miranda, 70. Rodríguez)
Almería - Bilbao 1:2 (90.+2 Centelles - 9. Williams, 56. De Marcos)
San Sebastian - Vallecano 2:1 (59. Sorloth, 81. vlastní Lejeune - 57. Palazón)
Valladolid - Girona 1:0 (24. Monchu)
Real Madrid - Celta Vigo 2:0 (42. Asensio, 48. Militao)

Reklama

Související témata: