Hlavní obsah

Valencie - Real Madrid 1:0Real prohrál ve Valencii a klesl za Atlético, které si zajistilo Ligu mistrů

Aktualizováno

Real Madrid po debaklu v semifinále Ligy mistrů neuspěl ani v domácí soutěži a ve 35. kole španělské ligy překvapivě prohrál na hřišti Valencie 0:1. Po druhé porážce z posledních tří ligových zápasů "Bílý balet" přišel o druhé místo v tabulce na úkor městského rivala Atlética, které doma zvítězilo nad Pamplonou 3:0 a zajistilo si pro příští sezonu účast v LM.

Foto: Alberto Saiz, ČTK/AP

Fotbalisté Valencie se radují z vítězství nad Realem Madrid.

Článek

Real se stejně jako proti Manchesteru City (0:4) nedokázal gólově prosadit. O výhře Valencie, která udělala významný krok k záchraně, rozhodl ve 33. minutě López. Největší šanci Realu měl v 68. minutě Rodrygo, ale brankáře Mamardašviliho nepřekonal. Krátce poté byla hra na téměř deset minut přerušena, protože se do sebe pustili útočník Realu Vinícius Júnior a Cömert z Valencie. Z tribuny následně údajně zazněly rasistické poznámky na adresu madridského útočníka.

Real se marně snažil o vyrovnání a v nastavení se odehrála druhá potyčka v zápase, při níž Vinícius Júnior udeřil soupeře do obličeje a byl vyloučen.

Atlético mělo lepší den a tři kola před koncem ligy má jistotu, že v tabulce už neskončí hůře než čtvrté a do milionářské soutěže doprovodí mistrovskou Barcelonu a Real. Madridský klub se týden po nečekané porážce od posledního Elche vrátil na vítěznou vlnu. Čtvrtou výhru z pěti posledních kol zařídili Carrasco a ve druhém poločase Ňíguez a Correa. Pamplona nyní ztrácí už tři body na poslední pohárovou příčku.

Španělská fotbalová liga - 35. kolo
Vallecano - Espaňol Barcelona 1:2 (42. De Tomás z pen. - 23. Darder, 59. Melamed)
Atlético Madrid - Pamplona 3:0 (44. Carrasco, 62. Ňíguez, 82. Correa)
Valencie - Real Madrid 1:0 (33. López)
FC Sevilla - Betis Sevilla 0:0

Reklama

Související témata: