Hlavní obsah

Ronalda už vypískali i fanoušci Realu, naštvalo je jeho sobectví. Ancelotti volá po jednotě

Madrid

Z výsluní spadli v lize na třetí místo, a tak není divu, že fanoušci Realu Madrid nejsou s pozicí svého klubu spokojeni. Před nimi se tlačí na titul Barcelona s Atlétikem a příznivce Bílého baletu tak zatím moc neobměkčila ani víkendová kanonáda proti Vallecanu 5:0. Otevřený hněv z tribun se v sobotu snesl i na největší hvězdu Cristiana Ronalda.

Foto: Andres Kudacki, ČTK/AP

Fotbalista Realu Madrid Cristiano Ronaldo slaví gól proti Vallecanu.

Článek

Fanoušci Realu vypískali Portugalce v době, kdy jejich tým už vedl 4:0. Naštvala je jeho zahozená šance, kterou sám zakončil, místo aby přihrál mladšímu Alvaru Moratovi.

Od pískotu ho nezachránil ani fakt, že v utkání dal gól, kterých už v této sezóně ve všech soutěžích nasbíral čtyřiačtyřicet. Nedávno také získal Zlatý míč a v uplynulých pěti letech patřil jednoznačně k nejlepším hráčům madridského týmu.

Pískot si vyslechla také další hvězda Gareth Bale, jemuž právě Ronaldo vyčítal ostrým pohledem po poslední porážce se Sevillou mizerně zahraný přímý volný kop. Velšský fotbalista si ale fanoušky v sobotu alespoň částečně udobřil dvěma góly.

Potřebujeme pomoc každého

Reakce příznivců se pochopitelně vůbec nelíbí trenérovi Carlu Ancelottimu. „Potřebujeme pomoc od každého. Pískání na Ronalda je pro mě nepochopitelné," zlobil se ostřílený italský kouč.

„Vždy jsem říkal, že někdy rozumím pískotu fanoušků, protože může být zasloužený. Ale teď? V žádném případě. Hráči dávají do zápasů hodně snahy," hájil své svěřence Ancelotti.

Teď doufá, že příznivci podpoří mužstvo Realu podstatně více alespoň ve středečním duelu Ligy mistrů proti Dortmundu. „Ve středu budeme mít na Bernabéu skvělou atmosféru, každý sní o zisku Decima (desátého titulu v Lize mistrů a někdejšího PMEZ) a ví, že můžeme vyhrát, když všichni budou stát za týmem. Společně můžeme našeho snu dosáhnout," burcoval Ancelotti.

V Lize mistrů má Real případný celkový triumf zcela ve svých rukou, zatímco v domácí lize už ho k titulu nemusí dovést ani výhry ve všech zbývajících duelech.

Kdo letos vyhraje španělskou fotbalovou ligu?
Atlético Madrid
22,8 %
FC Barcelona
47,6 %
Real Madrid
28,2 %
někdo jiný
1,4 %
Celkem hlasovalo 38210 čtenářů.

Reklama

Související témata: