Hlavní obsah

Rudí ďáblové jsou ochotni dát 100 miliónů eur. Stane se Griezmann druhým nejdražším fotbalistou v historii?

Manchester/Praha

Sto miliónů eur, přesně tolik činí suma zakotvená ve smlouvě francouzského legionáře ve službách Atlétika Madrid Antoine Griezmanna. Jestliže ji některý zájemce zaplatí, bude ho mít. Manchester United už se nechal slyšet, že ani takováto částka pro něj nepředstavuje problém a že je ochoten ji za Francouze, který se stal v lednové anketě FIFA třetím nejlepším fotbalistou světa, dát. „Je to jeden z mála klubů, který je ochoten a schopen financovat takovýto transfer,“ uznal kouč Atlétika Diego Simeone.

Foto: Francisco Seco, ČTK/AP

Útočník Antoine Griezmann se nejspíš bude v létě stěhovat z Atlétika Madrid do Manchesteru United. Anglický klub je za něj připravený zaplatit sto miliónů eur.

Článek

Na Old Trafford zoufale potřebují útočníka, který by zvýšil ofenzivní sílu Rudých ďáblů. Trenér Mourinho si vysnil útočný tandem Ibrahimovic - Griezmann a na peníze se nemíní ohlížet.

Loni v létě zaplatil za Paula Pogbu 92,5 miliónu liber, teď má připraveno 85,5 miliónu liber, tedy 100 miliónů eur za Griezmanna.

Podle informací, které přinesl francouzský Canal Plus, už je dokonce s hráčem dohodnutý. Podle francouzské televizní stanice by měl Griezmann vydělávat na Old Trafford ročně 17,7 miliónu liber, takže je s nabízenými podmínkami spokojen a chce na Ostrovy odejít.

Teď ještě zbývá maličkost - dojednat přestup s Atlétikem. Jeho prezident Enrique Cerezo sice prohlásil, že bude bojovat zuby nehty, aby pětadvacetiletý útočník zůstal, ale řeč peněz je mocnější. Zvláště, když je bude jeho klub zoufale potřebovat, neboť bude muset začít splácet půjčky a úvěry, které si vzal na výstavbu nového stadiónu pro 67 tisíc diváků na místě bývalého atletického stánku La Peineta.

V Griezmannově smlouvě je navíc klauzule, že za 100 miliónů eur ho klub uvolní. Původně si ho Atlético cenilo na 80 miliónů, ale když s ním v červnu prodlužovalo smlouvu datovanou nyní do června roku 2021, zvedla se výstupní klauzule o dalších dvacet miliónů.

„Pracuje výtečně a je momentálně ve skvělé formě, takže se nedivím, že ho chtějí získat top kluby. A stejně tak se nedivím, že s ním jednají kluby, které si mohou takovouto částku dovolit," řekl trenér Simeone po prvním semifinále španělského Královského poháru s Barcelonou, v němž byl Griezmann autorem jediného gólu Atlétika.

„Já rozhodně nebudu tím, kdo by mu v odchodu bránit," potvrdil argentinský kouč, který loni v létě udivil tím, že svou smlouvu s Atlétikem uzavřenou původně do roku 2020 zkrátil sám o dva roky.

Reklama

Související témata: