Hlavní obsah

Tři penalty pro Real! Ve Vigu se děly věci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vigo

Jedním z víkendových příběhů evropských fotbalových lig byly hned tři pokutové kopy nařízené proti domácí Celtě Vigo v duelu 30. kola La Ligy. Uzdravený Karim Benzema si s dvěma pokusy poradil, zajistil tak Realu výhru 2:1 a také dobré spaní pro sebe a spoluhráče před čtvrtfinále Ligy Mistrů proti Chelsea.

Foto: Miguel Vidal, Reuters

Hvězda Realu Madrid Karim Benzema se raduje z branky do sítě Celty Vigo.

Článek

Nevidí se úplně často, aby v souboji některé z nejkvalitnějších lig v Evropě zahrával jeden tým tři penalty. V sobotním duelu na stadionu de Balaídos tomu tak bylo. Svěřenci Carla Ancelottiho, respektive – pro tento duel – jeho syna Davida, kopali na severozápadě Španělska hned tři „desítky" a hlavně díky nim si připsali důležité tři body.

Jeden z nejkontroverznějších zápasů letošního ročníku La Ligy však nebude do historie zapsaný jenom kvůli zmíněným penaltám, domácím totiž nebyl uznaný ani gól Thiaga Galharda těsně před poločasovou pauzou.

Kontroverzi vzbudily především druhý a třetí pokutový kop, které byly posouzeny hodně přísně ve prospěch evropského giganta. Davide Ancelotti, i před velkou přízěň rozhodčího, teď může sklízet gratulace, že zastoupil na místě trenéra Bílého baletu svého covid – pozitivního otce .

Po debaklu od Barcelony se madridští fotbalisté znovu nastartovali, ve čtvrtfinále Ligy mistrů proti Chelsea budou bezpochyby dobré nastavení potřebovat.

Reklama

Související témata: