Hlavní obsah

Trpělivost dochází. Španělská média ostře kritizují hvězdu Realu

Málaga/Praha

Belgický fotbalový záložník Eden Hazard od přestupu do Realu Madrid neprožívá šťastné období. Vinou zdravotních peripetií odehrál za Bílý balet od léta 2019 pouze 32 utkání. Ve většině z nich navíc svým výkonem nikterak zvlášť nenadchl a fanouškům pomalu začíná docházet trpělivost. Madridský celek ve čtvrtek padl s Bilbaem 1:2 v semifinále španělského Superpoháru a tamní média se do kritiky třicetiletého záložníka pustila pěkně zostra.

Foto: Jon Nazca, Reuters

Eden Hazard z Realu Madrid sedí na trávníku během semifinále španělského Superpoháru proti Bilbau.

Článek

„Od špatného k ještě horšímu," popisuje deník AS výkon Hazarda. Ten ve čtvrtečním klání nastoupil v základní sestavě. Po 67 minutách ho ale trenér Zinédine Zidane ze hřiště stáhl.

Španělští novináři si všimli, že Hazard ve čtvrtečním vystoupení v Málaze neobešel úspěšně jediného hráče. Podle AS belgický reprezentant nemá „žádný vliv na průběh zápasu, nedokáže vytvořit zajímavé situace pro své spoluhráče, je nevýrazný a má tendenci zmizet ze hřiště s každou přibývající minutou".

Posila Madridu z roku 2019 za rekordních 150 milionů eur (téměř 4 miliardy korun) od svého příchodu z Chelsea uvadá. Španělská média připomínají, že čas, který Hazard od Realu dostal, byl více než dostačující. Jakkoliv ho ovlivnily Hazardovy zdravotní komplikace.

Zidane za svým svěřencem ovšem nadále stojí. „Potřebuje obnovit svoje sebevědomí, odehrát dobrý zápas nebo dát gól," řekl po prohře s Bilbaem šéf lavičky Bílého baletu. „Víme, že je to skvělý hráč a musíme být trpěliví, protože on na sobě tvrdě maká," dodal mistr světa z roku 1998.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články