Hlavní obsah

Nejasnosti kolem Vaclíka. Jednal se španělským klubem a rozmýšlí se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Není vyloučené, že opráší španělštinu a vrátí se na Pyrenejský poloostrov. Fotbalovému brankáři Tomáši Vaclíkovi se po konci v americké MLS v celku New England Revolution nabízí nové angažmá v druholigovém španělském Albacete. Tamní média referují, že příchod českého reprezentanta padl. Podle informací Sport.cz se ale na jih Evropy stále může přestěhovat.

Foto: htafc.com

Tomáš Vaclík v dresu Huddersfieldu. Poté přestoupil do zámořské MLS, kde si vůbec nezachytal

Článek

„Jednání už absolvoval. Teď se rozmýšlí,“ nastínil Sport.cz člověk z blízkého Vaclíkova okolí. Redakce reprezentačního gólmana v pátek také kontaktovala, žádost o vyjádření zdvořile odmítl.

A že by bylo co vysvětlovat…

Podle čtvrteční zprávy AS se blížil jeho přesun do Španělska, tamní deník vše bral za téměř hotovou věc. Web 5maseldescuento.es ale přišel o den později s informací, že plánovaná dohoda padla kvůli problémům Vaclíka s kolenem.

Zdroj Sport.cz podobný scénář vyvrací.

Jisté také je, že Albacete, aktuálně šestnáctý tým druhé španělské ligy, brankáře hledalo. Po neúspěšných námluvách s několika gólmany to vypadalo na příchod Vaclíka.

Zkušený gólman po nepovedeném americkém dobrodružství, kde si vůbec nezachytal, zatím stále zůstává bez angažmá. „Uvidíme, kam nás to zavane,“ pravil v nedávném rozhovoru pro Sport.cz.

Rodáka z Ostravy, který prošel Spartou, Basilejí, Sevillou nebo Olympiakosem Pireus, měl podle zákulisních zpráv v minulých týdnech naťukávat i Hradec Králové, který pro jarní část ligy přivedl Milana Knoblocha.

Vyčkávání s výběrem angažmá mu nejspíš úplně nenažene plusové body v možné nominaci na červnové Euro, kam se touží podívat. Kolem bývalé reprezentační jedničky se tak dál vyskytují otazníky.

Reklama