Hlavní obsah

Valencii snížili trest za rasistické chování fanoušků k Viníciusovi

Fotbalová Valencie dosáhla snížení trestu za rasistické projevy některých fanoušků k útočníkovi Realu Madrid Viníciusi Júniorovi. Odvolací komise rozhodla, že místo pěti zápasů bude mít klub uzavřenou část stadionu Mestalla ve třech utkáních. Pokutu 45.000 eur (milion korun) snížila na 27.000 eur (640.000 korun).

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Fotbalista Realu Madrid Vinícius Junior.

Článek

Původní trest označilo vedení Valencie za nepřiměřený, nespravedlivý a bezprecedentní.

Nedělní zápas španělské ligy mezi Valencií a Realem byl kvůli pokřikům domácích příznivců ve druhém poločase na několik minut přerušen. V závěru vypjatého utkání se strhla mezi oběma týmy hromadná potyčka a Vinícius Júnior dostal červenou kartu. Za vyloučení nedostal žádný dodatečný trest. Podle disciplinární komise nemohl rozhodčí situaci vyhodnotit správně, protože neznal všechny souvislosti.

Vinícius Júnior se stal terčem rasistických urážek už poněkolikáté v sezoně a na twitteru po zápase označil španělskou ligu i celou zemi za rasistickou. V úterý španělská policie oznámila, že zatkla tři lidi, kteří na brazilského fotbalistu v neděli pokřikovali.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.