Hlavní obsah

Velkolepé! Real Madrid ukázal svůj svatostánek, který bere dech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fanoušci Realu Madrid se po zveřejnění nových záběrů z rekonstrukce legendárního stadionu Santiago Bernabéu nemohou dočkat chvíle, až poprvé projdou branami supermoderního svatostánku. Nejen dostavení jednoho patra a navýšení kapacity, ale hlavně 25 metrů hluboká jáma, která vznikla pod povrchem, a která umožní schování celého trávníku během několika minut, doslova bere dech.

Foto: Sport.cz

Takhle bude vypadat Santiago Bernabeu po rekonstrukci.

Článek

Stadion Santiago Bernabéu v Madridu patří k legendárním svatostánkům, který už před rekonstrukcí na fanoušky dýchl jedinečnou atmosférou a uchvátil je unikátním vzhledem jak zevnitř, tak zvenku. To, jak bude vypadat po rozsáhlé rekonstrukci, která započala už v roce 2019, však zcela bere dech.

Hráčům Bílého baletu se v poslední době velmi daří, v minulém roce ovládli jak španělskou ligu, tak Ligu mistrů, nově vznikající zázemí, které by mělo být zcela připraveno na příští sezonu, ale jeho otevření se plánuje již na prosinec letošního roku, se jim bude snažit cestu za dalšími tituly co nejvíce usnadnit.

Došlo ke zvýšení kapacity, která se po přistavení jednoho patra přiblíží k 85 tisícům, ve výstavbě je i nová zatahovací střecha, ale hlavní vychytávkou je skládací trávník. Ten bude díky speciální technologii možně během několika minut poskládat do 25 metrů hluboké jeskyně pod stadionem.

Trávník bude uložen v šesti patrech a bude moct být udržován stejně, jako by byl na povrchu. Jeho schování do podzemí umožní hrací plochu přestavět třeba na basketbalové hřiště a tenisový kurt. Fanoušci už se dokončení rekonstrukce nemohou dočkat.

Reklama