Hlavní obsah

VIDEO: Barcelona ani po lekci od Realu frustraci necítí. Teď je pro nás výzvou odveta s Rossoneri, hlásil její kouč

Barcelona/Praha

Pro Barcelonu šok. A druhý v rozpětí pouhých šesti dnů, neboť po porážce v Miláně v osmifinále Ligy mistrů prohrála i ve svém fotbalovém chrámu na Nou Campu. Navíc s madridským Realem. Aura mužstva, které bylo půl roku k nezastavení a vyhrávalo, kdy se mu zachtělo, dostala po odvetném semifinálovém duelu španělského Královského poháru vážné trhliny. Nejen díky prohře 1:3, ale i způsobu, jakým ho Mourinhův tým přehrál. „Nemám vysvětlení,“ reagoval na dvě porážky v rychlém sledu domácí Dani Alves. „Pokud ale chceme dál myslet na čtvrtfinále Champions League, musíme se všichni hodně zlepšit,“ doplnil.

Sestřih gólů z úterního semifinále Královského poháru mezi Barcelonou a Realem Madrid.

 
Článek
Fotogalerie

Kouč Bílého baletu José Mourinho si ani nepočkal na závěrečný hvizd, aby si na Nou Campu vychutnal svůj triumf. Stačil mu pocit, že slib naplnil, po domácí remíze 1:1 odvetu vyhrál a postoupil tak s Realem do finále Copa del Rey. Zpackanou sezónu ještě může zachránit. V tolik ceněném domácím poháru, stejně jako v Lize mistrů, kde je po domácí remíze 1:1 s Manchesterem United ve stejné situaci, v jaké byl před odvetou s Barcelonou.

Ronaldo: Skvělé, ale zatím jsme nic nevyhráli

„Pro nás, stejně jako pro fanoušky znamená vítězství na Nou Campu velkou chvíli, nicméně si uvědomujeme, že jsme zatím nevyhráli vůbec nic. Po zklamáních, která jsme zažívali v předchozích měsících, nám ovšem dává výsledek značné naděje pro zbytek sezóny," uvedl madridský hrdina semifinálové odvety Cristiano Ronaldo, jenž se postaral o první dva góly.

„Hráli jsme skvěle od první minuty, byli jsme týmem se vším všudy. Teď jsme zaklekli do nového startovního bloku, z něhož můžeme vyrazit. K vylepšení našeho postavení v lize, k vítězství v Královském poháru, k tažení Ligou mistrů," citoval web soccerway.com Pepého, kterého poslal Mourinho na hřiště až na závěrečnou čtvrthodinu, aby byl u toho, až Barcelona po dvaadvaceti zápasech bez prohry na svém hřišti padne.

Barcelona má nové priority

Zatímco Real zažíval v úterní noci euforii a pociťoval ve svých řadách novou sílu, katalánský celek se jen těžko vzpamatovával. „Real dokázal, že je skvělým týmem a tentokrát byl jasně lepší. Dopouštěli jsme se přílišných chyb, o nichž fotbal je. Naše akce postrádaly účinnost," přiznával asistent trenéra FC Barcelona Jordi Roura, který mužstvo v semifinálové odvetě vedl a na lavičce doslova trpěl. Neškodná Barca, v jejímž dresu se trápil i Messi, nedokázala na hru Realu vůbec reagovat a čestného gólu se dočkala až za stavu 0:3 minutu před koncem.

Odmítl však názor, že by porážka 0:2 na milánském San Siru v Lize mistrů a úterní lekce od Realu jeho mužstvo poznamenala, natož že by ho zlomila.

„Bude pochopitelně těžké spolknout prohru, ale moji svěřenci nesmí cítit žádnou frustraci. V sobotu hrajeme s Realem znovu o ligové body, hlavně se však musíme plně soustředit na březnovou odvetu s Rossoneri, proti nimž budeme dohánět dvoubrankový deficit. A svým hráčům v tomto měření věřím," připomínal Roura, že prioritou Barcelony se teď stává odveta Ligy mistrů s AC Milán.

Domácí liga také, i když v ní už je de facto rozhodnuto, protože Barcelona má na druhé Atlético k dobru dvanáct a na třetí Real dokonce šestnáct bodů. „Královský pohár jsme ztratili, takže Primera División a Champions League teď pro nás představují dvě velké výzvy. V první polovině sezóny jsme zažívali snad vůbec nejlepší období, nyní uděláme vše, abychom se na tuto úroveň vrátili," uvedl kouč Barcelony pro web soccerway.com.

Milán taktiku neokopíruje, je si jistý Roura

Ani po porážce s Realem však nesdílí obavy, že by se milánští Rossoneri úterním pohárovým semifinále inspirovali a 12. března na Nou Campu Mourinhovu taktiku okopírovali.

„Milán bude hrát jinak. Mnohem defenzivněji a konzervativněji. My také, protože k přístupu svých hráčů nemám výhrady a nemyslím, že by je porážka s Realem nějak ovlivnila," stál si na svém Jordi Roura, jenž neopomněl poděkovat devadesáti tisícům diváků, že navzdory vývoji střetnutí a prohře 1:3 stáli při jeho mužstvu a nevypískali ho.

„Chci jim poděkovat za to, jak se k týmu chovali. Jsem si jistý, že nám pomohou i proti AC Milán," uzavřel.

Reklama

Související témata: