Hlavní obsah

VIDEO: Zbytečný poplach v Barceloně. Kulhající Messi pohárovou odvetu nedohrál, ale nejde o nic vážného

Málaga

Poplach to byl zbytečný. Kulhající Messi sice osm minut před koncem čtvrtfinálové odvety španělského Královského poháru v Málaze ze hřiště odstoupil, ale nejde o nic vážného. Pro nedělní ligový zápas proti Osasuně by k mání měl být, k prvnímu letošnímu El Clásicu příští středu proti madridskému Realu také nastoupí. „Cítil bolest ve stehně, proto chtěl vystřídat,“ vysvětloval asistent Barcelony Jordi Roura, proč hvězdný Messi zápas s Málagou nedohrál, což nebývá jeho zvykem.

Messiho gól proti Malaze

 
Článek

Barcelona to neměla s postupem do semifinále Královského poháru ani trochu snadné, neboť momentálně pátý tým ligové tabulky Málaga jí vzdorovala. Na Nou Campu uhrála v prvním duelu remízu 2:2, v domácí odvetě držela ještě čtvrthodiny před koncem stejný výsledek, takže zápas spěl k prodloužení.

Jenže pak udeřili Iniesta a po něm i hlavičkující Messi a Katalánci si postup do semifinále, kde narazí na Real Madrid, nakonec s přehledem zajistili. „Byl to ovšem hodně těžký a komplikovaný postup, protože po domácí remíze jsme věděli, že musíme vyhrát. Na hodně rozbitém trávníku nám kladla Málaga velký odpor, ale věřili jsme, že ji ve druhé půli zlomíme," glosoval pohárovou partii asistent Barcelony Jordi Roura.

Nekrytý Messi vstřelil letošní pátý gól

„V závěru zápasu jsme byli lepší, vytvořili si víc šancí a vyhráli zaslouženě," kvitoval výkon svých svěřenců, jejichž postup definitivně pečetil právě Messi, na něhož obrana zapomněla a on pohodlně skóroval hlavou. Pátým gólem, který v šesti letošních zápasech vstřelil..

I proto zděšení v táboře fanoušků Barcelony, když dvě minuty po rozhodující trefě střídal.  Naštěstí pro Argentince i jeho tým nejde o nic vážného, i když v pátek vynechal Messi trénink a byl v intenzivní péči fyzioteorapeutů.

V Málaze ho trenéři chtěli šetřit na další zápasy, které na mužstvo v rychlém sledu čekají. Nejprve nedělní ligový duel, poté středeční první semifinále Královského poháru s Realem Madrid, které bude nadmíru vyhrocené. Hlavně proto, že Mourinhův „Bílý balet" má vzhledem k postavení v ligové tabulce právě v domácím poháru jednu z posledních šancí, jak zachránit sezónu.

„Teď bych se ještě nechtěl o semifinále s Realem bavit, nejprve nás čeká Osasuna,"  odmítl Roura mluvit o prvním El Clásicu letošního roku.

Reklama

Související témata: