Hlavní obsah

AC Milán zdolal Celtic Glasgow, Skotové přesto postupují

Na hřišti italského mistra AC Milán svedl postupovou bitvu skotský tým spolu s českým hráčem Jiřím Jarošíkem. Přestože hosté prohráli díky trefe kanonýra Fillipe Inzaghiho ze 70. minuty, mohou se těšit z postupu do dalšího kola Ligy mistrů. V utkání na trávníku ukrajinského celku Šachtaru Doňeck totiž domácí nestačili na portugalskou Benficu a celek z Lisabonu si tak zajistil alespoň účast v Poháru UEFA a odsunul Doněck na čtvrtou pozici.

Článek

Do vedení v duelu italského AC Milán se Celtikem mohli jít domácí fotbalisté poté, co se ve 48. minutě odrazil do pokutového území míč k volnému Inzaghimu, ale italský kanonýr si střelný prach nechal na později.

Když na druhé straně zahodil v 56. minutě svou šanci Brown, dostal se ke slovu opět domácí celek. Tribuny San Sira rozechvěl gólem v 70. minutě Fillipe Inzaghi střelou do odkryté brány skotského celku.

V souběžně hraném zápase v  ukrajinském Doněcku bojovaly o postup oba celky. Šťastnější byli hosté z Lisabonu, když alespoň postup do Poháru UEFA ze třetího místa skupiny D zajistil Benfice dvěma góly Cardozo. Branka domácího Lucarelliho ve třicáté minutě z penalty na čtvrtém nepostupovém místu Šachtaru nic nezměnila.

Liga mistrů, skupina D:
AC Milán - Celtic Glasgow 1:0 (0:0)
Branka: 70. Inzaghi. Rozhodčí: Övrebö (Nor.). Diváci: 38 409.
Šachtar Doněck - Benfica Lisabon 1:2 (1:2)
Branky: 30. Lucarelli z pen. - 6. a 22. Cardozo. Rozhodčí: Vassaras (Řec.). Diváci: 24 200.

Reklama

Související témata: