Hlavní obsah

Ani hvězdný Messi na něho nemá. Ale jen do prvního zápasu, smál se pohárový střelec Plzně

Tallinn/Praha

Dobírali si ho. Už cestou z Estonska se mu pokoušeli spoluhráči vymyslet novou přezdívku. Stoper Marián Čišovský se po dalších dvou trefách v úterním kvalifikačním duelu v Tallinnu do sítě tamního Nõmme Kalju stal se třemi góly nejen nejlepším střelcem Plzně na evropské pohárové scéně, ale momentálně i nejlepším kanonýrem Ligy mistrů. Ani hvězdný barcelonský Lionel Messi na něho nemá.

Foto: Rebane/BNS Heiki, ČTK

Plzeňský zadák Marián Čišovský (uprostřed) stačil vstřelit dva góly i brzdit ofenzivní choutky estonských hráčů. Vlevo přihlíží plzeňský kapitán Pavel Horváth.

Článek

Teď aby si na vás dával i Messi pozor, protože nastřílet ve třech zápasech o Ligu mistrů tři góly, to je i pro něho výzva.

To je, ale jen do prvního zápasu, do něhož nastoupí.

Vaše střelecká bilance mohla být ještě lepší, kdyby se vaší střele v nastaveném čase nepostavil do cesty Hejda a nesrazil ji do sítě. Nevyčítal jste mu, že se vám na čáře pletl, a překazil vám tak hattrick?

Ještě že tam stál a míč tečoval, protože jinak by šel mimo bránu. Po čtyřbrankové výhře budeme mít do odvety alespoň víc klidu.

Nezkoušel jste se s ním domluvit, aby se gólu zřekl a branku přenechal vám? Oficiální webové stránky Ligy mistrů to tak ostatně udělaly a poslední trefu kvalifikačního duelu připsaly vám...

Jenže to asi moc dlouho platit nebude. Poslední branku dal skutečně Hejda, takže ji dodatečně připíší jemu.

I tak je trochu pikantní, že jako stoper jste nejen nejlepším střelcem Plzně, ale i celé kvalifikace o Ligu mistrů.

Pikantní možná, pro nás je ale daleko podstatnější, že jsme v Tallinnu uhráli dobrý výsledek.

Mimochodem – nastřílel jste během kariéry někdy hattrick?

Ale ano – jak doma na Slovensku, tak i třeba během angažmá v Rumunsku. A dva góly jsem v evropských pohárech v jednom utkání už také dal.

Okopírovali jste vlastně skóre z Jerevanu, kde jste začali před dvěma lety pochod do Ligy mistrů. Po sarajevském varování jste asi nepředpokládali, že ve třetím předkole půjde všechno tak snadno a hladce.

Před zápasem určitě ne, o to příjemnější pocit jsme po závěrečném hvizdu měli. S čtyřbrankovým aktivem se nám půjde do odvety mnohem snáze.

Do Klubu ligových kanonýrů se asi těžko prostřílíte, ani součet ligových a pohárových branek na vysněnou stovku nevydá, ale i tak jste na obránce solidním střelcem.

Stovku asi opravdu těžko stihnu, protože podle mých soukromých statistik mám na kontě teprve šedesát branek. Ale to mě zas až tolik neirituje. Podstatné je, že vyhráváme a postupujeme.

Proč se o to ale nepokusit? Vždyť při standardních situacích se orientuje ze všech hráčů Viktorie nejlépe a právě po nich se zapisujete mezi střelce. Tallinn nebyl výjimkou...

Standardky zahráváme skutečně dobře, a protože jsme při nich kreativní a tvořiví, prosazujeme se i střelecky. Hlavně proto, že soupeř je nedovede dopředu přečíst, a tudíž ani bránit.

Příští týden ve středu budete nastupovat k odvetě s luxusním čtyřgólovým náskokem. Mohlo by se vůbec přihodit něco, abyste o něj přišli a do následného play off o Ligu mistrů nepostoupili?

Ve fotbale se může přihodit a stát úplně všechno, ale na podobnou variantu vůbec nemyslím. Máme totiž dostatečně zkušené a kvalitní mužstvo, než abychom něco podobného dopustili.

Reklama

Související témata: