Hlavní obsah

Barcelona se v Plzni představí bez největší hvězdy

Fotbalistům Barcelony bude v úterním závěrečném utkání skupinové fáze Ligy mistrů v Plzni chybět největší hvězda Robert Lewandowski. Čtyřiatřicetiletý polský útočník má problémy se zády a trenér Xavi Hernández se jej rozhodl nechat doma ve Španělsku. Barcelona zveřejnila nominaci na zápas na svém webu.

Foto: Albert Gea, Reuters

Barcelonský Robert Lewandowski během utkání s Interem.

Článek

Lewandowski nastoupil za katalánský klub v sobotním ligovém utkání ve Valencii a gólem v nastavení zařídil výhru 1:0. Ve španělské nejvyšší soutěži skóroval už potřinácté v sezoně a vede tabulku kanonýrů. Po letním příchodu z Bayernu Mnichov vstřelil polský reprezentant za Barcelonu 18 branek v 17 soutěžních zápasech tohoto ročníku. V úvodním vzájemném duelu s Viktorií na Camp Nou přispěl Lewandowski hattrickem k vysokému vítězství 5:1.

Katalánskému gigantovi budou kvůli zranění chybět i další hráči, po posledním zápase na marodku přibyli oba stopeři Jules Koundé a Eric García. Barceloně bude scházet také kapitán Sergio Busquets, který si odpyká trest za tři žluté karty. V jednadvacetičlenné nominaci na duel s Plzní na rozdíl od Lewandowského nechybějí jiné hvězdy, záložníci Pedri a Gavi, brankář Marc-André ter Stegen či útočník Ousmane Dembélé.

Plzeň ani Barcelona už v úterním utkání nemohou vylepšit postavení v tabulce. Viktoria je po pěti kolech bez bodu a skončí ve skupině poslední, Barcelona obsadí třetí příčku, která znamená účast v jarních vyřazovacích bojích méně prestižní Evropské ligy.

Reklama