Hlavní obsah

Bayern může remíza mrzet, tvrdí kapitán Manchesteru United Vidič

Manchester/Praha

Stoper Nemanja Vidič se zachoval jako správný kapitán a dal Bayernu vedoucí gól, jímž vykřesal naději Manchesteru United pro mnichovskou odvetu. Obhájce trofeje sice v pozdním úterním večeru na Old Trafford vyrovnal Schweinsteigerem na 1:1 a zahodil další šance, ale potřetí během dvanácti měsíců anglický tým na jeho trávníku neporazil.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Nemanja Vidič (uprostřed) z Manchesteru United dává gól Bayernu Mnichov ve čtvrtfinále Ligy mistrů.

Článek

„Hráli jsme velmi dobře. Dostali jsme se do vedení, ale udělali jsme prakticky jen jednu velkou chybu, a tu Bayern potrestal. Ukázal, že je velkým týmem. V úterý to byl náš asi nejtěžší domácí zápas v Lize mistrů. Soupeř měl převahu, ale my jsme perfektně bránili, dodržovali naši taktiku a hrozili z brejků, což je naše silná zbraň. Škoda, že to nevyšlo ještě Welbeckovi, když byl sám před Neuerem,“ ocitoval kapitána Rudých ďáblů list Daily Mirror.

Odvetu příští týden v Mnichově vidí nadějně. „Bayern si doma věří. Může je však mrzet, že tu remízovali. Tohle je slibný výsledek. My jsme v Lize mistrů hráli venkovní zápasy až na výpadek v Pireu s Olympiakosem velmi dobře. Perfektně jsme bránili a máme v mužstvu hráče, kteří jsou v protiútocích velice nebezpeční. Navíc jim se dva silní hráči vykartovali,“ dodal v narážce na tresty Javiho Martíneze a Bastiana Sweinsteigera. „Myslím si, že scénář odvety se oproti prvnímu zápasu moc nezmění,“ dodal srbský stoper.

Moyese naštval Welbeck

Kouč David Moyes sice chválil hráče, ale k úplné spokojenosti mu chyběla Welbeckova neproměněná šance, kdy byl tváří v tvář gólmanu Neuerovi. „Takových příležitostí si v takto vypjatých zápasech moc nevypracujete. Tím spíš je důležité ji proměnit. To bohužel Welbeck nedokázal. Vítězství 2:1 by nám pro odvetu dávalo mnohem větší naději,“ posteskl si Moyes na pozápasové tiskovce.

„Jinak nemám mužstvu téměř co vytknout. Hráči podali opravdu velmi dobrý výkon. Byl jsem trochu zklamaný inkasovaným gólem, protože padl po naší chybě, ale jinak jsme Bayern odbránili dobře. Mužstvo ve skvělé atmosféře, jakou fanoušci na Old Trafford vytvořili, odvedlo odhodlaný, velmi taktický výkon,“ řekl kouč Manchesteru United a k odvetě dodal: „Víme, že musíme dát gól, pak máme šanci. Ale cítíme velkou příležitost Bayern vyřadit a pro to uděláme maximum. V Lize mistrů hrajeme náš nejlepší fotbal a v Mnichově musíme být ještě lepší než doma.“

Reklama