Hlavní obsah

Bílek: Co můžu hráčům vytknout? Dělali, co mohli, ale na Barcelonu nestačili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V premiéře ve fotbalové Lize mistrů si trenér Plzně Michal Bílek myslel na lepší výsledek. Nicméně po prohře 1:5 na Camp Nou ve středečním úvodním duelu ve skupině svůj tým nezatracoval.

Foto: Pablo Morano, Reuters

Kouč Plzně Michal Bílek v Barceloně.

Článek

BARCELONA (od našeho zpravodaje) - Kanonýr Robert Lewandowski v dresu katalánského protivníka  byl k nezastavení. Série více než 30 plzeňských utkání bez porážky je u konce. "Narazili jsme prostě na soupeře, který byl lepší," poznamenal Bílek.

Sedm hráčů ze základní sestavy Viktorie zažilo Ligu mistrů poprvé. I to hrálo roli, že jste byli pod neustálým tlakem?

Zápas byl pro všechny obrovskou zkušeností. Po losu zavládlo nadšení, jsme moc rádi, že jsme se dostali do takové skupiny. Bylo každopádně složité uhrát v Barceloně dobrý výsledek. Jsem ale rád, že kluci dokázali vyhrát českou ligu a dostali se do Ligy mistrů. Už tohle je obrovský úspěch. Základní skupina je trochu nadstavba, těžko hráčům budu něco vytýkat.

Třetí gól do šatny byl zbytečný. Zlobíte se na Mosqueru?

Vyčetl jsem mu to. Hrály se poslední vteřiny první půle, zahrál situaci fotbalově... Škoda, že jsme nekopali penaltu. Byl to ale faul od Mosquery. Kdyby zahrál chytřeji, měli bychom penaltu a soupeř by šel do deseti. Šance na dobrý výsledek by byly větší.

Polský střelec Lewandowski vstřelil hattrick. Jde vůbec takový útočník ubránit?

Kdo ho sleduje, musí uznat, že je to špičkový hráč. Prosazoval se v Bayernu, teď na to navázal v Barceloně. Momentálně jde asi o nejlepšího útočníka na světě, má fenomenální zakončení. Je složité ho ubránit.

Foto: Joan Monfort, ČTK/AP

Robert Lewandowski z Barcelony po dovršení hattricku proti Plzni.

Neobáváte se, že vysoká porážka zatřese sebevědomím mužstva?

Nechceme tohle vůbec připustit. Na toto téma budu s hráči mluvit, porážka v Lize mistrů nás nemůže položit. Narazili jsme prostě na soupeře, který byl lepší.

Reklama